Због короне Пољска истребљује све визоне!

0

(Фото: depositphotos/Inna_Astakhova)

Нови сој ковида откривен на фарми визона у северној Пољској може да буде пренет на човека и обрнуто, саопштило је данас министарство пољопривреде, а власти су додале да ће све ове животиње бити истребљене.

Kовид је пронађен на фарми визона у области Kартузи прошлог месеца, што су званичници министарства назвали првим таквим случајем у Пољској, након чега су се појавили страхови око тога колико ће коштати уништавање визона у индустрији која има више од 350 фарми у држави.




“Подаци које смо добили од санитарне инспекције, али и од прошле године, из Данске и Холандије, јасно показују да се и у Пољској вирус може пренети са визона на човека и обрнуто”, речено је из министарства пољопривреде, пренео је Ројтерс.

Данска је због соја откривеног међу визонима морала да уништи око 17 милиона ових животиња, а Холандија је решила у августу да затвори више од 100 фарми визона након што је неколико запослених инфицирано ковидом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *