Ко је први човек оболео од короне

0

Вухан, место одакле је кренула корона (Фото ЕПА ЕФЕ - Р.П.)

Прелиминарни извештај Светске здравствене организације (СЗО) о пореклу корона вируса препоручиће опсежније тражење контаката првог познатог пацијента оболелог од ковид-19 у Вухану у Кини, као и ланац снабдевања готово 10-ак трговаца на пијаци морских плодова у Хуанану, за које се сматра да су имали улогу у раном ширењу ковид-19 крајем 2019. године.

Како су за Си-Ен-Ен навели истражитељи упознати с нацртом извештаја, кинеским научницима је требало много месеци да обаве почетни истражни посао о пореклу вируса.

Они су рекли да сматрају да је изненађујуће и невероватно да кинески научници нису већ урадили тај посао.

Препоруке комисије ће се, између осталог, бавити двема кључним линијама истраге, рекли су истражитељи упознати са нацртом извештаја за Си-Ен-Ен.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прво ће затражити даљи рад на историји контаката пацијента из Вухана који се разболео 8. децембра 2019. године, што је први случај за који су кинески научници и панел СЗО навели да је оболео од ковид-19.

Идентитет пацијента није јавно објављен, али је, према истражитељима СЗО, реч о канцеларијском раднику 40-их година који није путовао на егзотичне дестинације или имао историју контаката, а живео је са супругом и дететом.

У прелиминарном извештају који ће бити представљен следеће седмице, одбор СЗО ће, такође, препоручити непосредну истрагу ланца снабдевања тржишта морских плодова у Хуанану, навели су истражитељи упознати са нацртом извештаја, пренео је Танјуг.

Вођа мисије СЗО Петер Бен Ембарек одбио је да прокоментарише детаље било ког даљег тражења или тестирања контаката који су потребни.

Он је за Си-Ен-Ен рекао да је потребно даље истраживати.

Прочитајте још:  Римокатоличка црква морску прасад прогласила за посне јер имају укус рибе!

Други научници су изразили изненађење, па чак и неверицу да Кина, очигледно, није већ спровела даље истраге, како историје контаката првог пацијента, тако и ланца снабдевања пијаце у Хуанану, које је тражила СЗО.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *