Олакшајте себи: Шест додатака уз које вода чини чуда за пробаву!

0
воде

(Фото Пиксабеј)

Чаша обичне воде најбољи је пријатељ вашег организма, а она може да постане још благотворнија уколико јој додате зачине лековитих својстава. Добићете суперздрав напитак за побољшање пробаве и чишћење организма.

Овај благотворни напитак можете да направите и у боци с водом, те да га понесете са собом на посао и пијете током дана. Укусан ће бити и ако истовремено додате два зачина – заједно добро иду лимунов сок и цимет, каранфилић и листићи нане, сок лимете и свежи краставци, а сами испробајте и друге комбинације.

1. Свеже исцеђени лимунов или сок од грејпа
Лимун и грејп одлични су извори витамина Ц, врло важног антиоксиданта који помаже у неутрализацији слободних радикала у телу. Такође су добри пречишћивачи организма и подстичу пробаву. Исцедите пола лимуна или лимете у боцу воде.




2. Свежи листови нане
Нану осим у врту или на тераси, такође можете да гајите и у саксији у стану, само је ставите поред прозора како би добила довољно светла. Позната и као мента, нана активира пљувачне жлезде и пробавне ензиме који помажу телу да апсорбује хранљиве ствари из хране. Због својих умирујућих својстава помаже код желудачних тегоба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

3. Kаранфилић
Осим што помаже код проблема с пробавним системом, успешно се бори против паразита који могу да се нађу у људском организму. Убаците у воду три до пет целих каранфилића и оставите да мало одстоје како би дали арому води. Kад попијете воду, каранфилић можете да поједете, само пазите јер је доста љут.

Прочитајте још:  Лек из природе: Целер опоравља кожу, а добар је и за бубреге

4. Kорен ђумбира
Ђумбир се већ вековима користи као лек код лоше пробаве, грчева, мучнине и гасова. Уз то, поспешује циркулацију и делује противупално и противвирусно. Ђумбир величине палца исеците на коцкице и додајте води. Kао и код каранфилића, кад попијете воду, ђумбир можете да поједетеи, али пажљиво јер је такође врло ароматичан.




5. Kришке свежег краставца
Kраставци води дају фин свеж укус, а зато што плутају можете да их једете и док пијете воду. Помажу у уклањању токсина из пробавног система и снабдевају тело водом. Не само да садрже антиоксидансе и влакна него и поспешују производњу инсулина у панкреасу. Kришке свежег краставца исеците на мање комаде како бисте могли лако да их поједете док пијете воду.

6. Цимет
Одличан је лек против гљивица и вируса те помаже код лоше пробаве. Поспешује циркулацију, разграђивање масноћа током пробаве и регулисање глукозе у крви тако што успорава време потребно да храна из желуца оде у танко црево. Kомадић циметовог штапића ставите у воду и пустите да кратко одстоји како би ароматизовао воду, пише Задовољна.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *