Пашињанови противници упали у зграду владе

0

Јерменски парламент (Фото: Јутјуб)

Гомила противника јерменског премијера Никола Пашињана упала је у зграду владе у центру Јеревана, где се налази неколико министарстава, јавио је дописник Спутњика.

Опозиција је одржала скуп у холу у приземљу и позвала званичнике министарства да не учествују на митингу који премијер организује у понедељак. Акција је трајала неколико минута. Након узвикивања да траже премијерову оставку, демонстранти су напустили зграду.




Опозиционари су ушли у зграду упркос отпору полиције. Затим су почели да скандирају „Јерменија без Никола“.

„Завршавамо нашу акцију. Циљ нам је био да покажемо да можемо да уђемо у било које министарство“, рекао је један од учесника акције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

https://t.me/SputnikArmenia/14506

Нова политичка криза распламсала се у Јеревану после Пашињанових неопрезних речи о руским системима „Искандер“. Заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Јерменије исмејао је премијера, због чега је смењен, а убрзо након њега и начелнику Генералштаба понуђено је да поднесе оставку. У четвртак ујутро, Оружане снаге Јерменије издале су саопштење у којем траже оставку самог Пашињана. Премијер је ово оценио као покушај преврата и позвао своје присталице да изађу на улице. У међувремену, опозиција је подигла барикаде и шаторе у близини парламента. Они нису расположени за преговоре са властима и траже оставку премијера.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *