Наш однос према родитељима је мера наше среће

0
зашто, четвртак

Foto: Profimedia

Једном младићу није „ишло“ у љубави…

Све му некако нису биле „оне праве“ у животу. Једне је сматрао недовољно лепим, друге глупим, треће свадљивим. Уморивши се од тражења идеалне, младић је решио да се обрати једном мудрацу.

Пажљиво саслушавши младог мушкарца, старац рече: „Видим да је невоља твоја велика. Али, реци ми, како се ти односиш према твојој мајци“? Младић је био веома изненађен: „Зашто помињете моју мајку? Па, не знам… Она ме често иритира – својим глупим питањима, наметљивом бригом, жалбама и молбама. Али могу да кажем да је волим“.




Старац је одћутао, климнуо главом и продужио беседу: „Па, открићу ти, једну, главну тајну Љубави. Срећа постоји, и она се крије у твом драгоценом срцу. И семе твог благостања у Љубави посејао је је веома важан човек у твом животу. Твоја мајка. И како се ти односиш према њој тако ћеш се односити и према свим женама света.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Патријарх нема ништа против истополних заједница, само да се не називају браком (Видео)

Управо мајка – то је прва Љубав које те је прихватила у свој брижни загрљај. То је твој први лик жене. Ако будеш волео и поштовао своју мајку научићеш да цениш и уважаваш све жене. И тада ћеш да увидиш да ће одједном, девојка која ће ти се свиђати, одговорити на твоју пажњу умиљатим очима, нежним осмехом и лепим речима. Немој имати предрасуде према женама. Видећеш их у правом светлу. Наш однос према родитељима је мерило наше среће.

Прочитајте још:  Митрополит Августинос Кандиотис: Спремимо се за Цркву катакомби!

Младић се с благодарношћу поклонио мудром старцу. А старац му јер дао још један савет… „Као друго – за Живот тражи ону девојку која воли и поштује свога оца“!

[table id=1 /]



Превод са руског за “Борбу за веру”: Н.Ђ.

Извор: https://3rm.info/

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *