КАКО ЋЕ РУСИЈА ОДРЕАГОВАТИ? Први министар одбране ДНР Игор Стрелков оценио ситуацију

0

Игор Стрелков

Донбаске републике немају потребне ресурсе да одговоре на мобилизацију у Украјини. У случају ескалације оружаног сукоба, који се може сматрати неизбежним, много тога ће зависити од става Русије, рекао је бивши министар одбране ДНР Игор Стрелков.

Као што је постало познато 1. марта, Врховна рада Украјине намерава да усвоји закон којим се резервисти позивају на служење војног рока у року од 24 сата. То ће омогућити стварање „оперативне резерве“ у случају заоштравања ситуације на истоку земље.




„Републике неће моћи да реагују на ове акције из апсолутно једног једноставног разлога: јер републике једноставно немају могућност да позову резервисте, наоружају их и баце у борбу. Како ће на то реаговати Руска Федерација, то је питање “, цитира речи Стрелкова URA.ru.

Бивши министар одбране ДНР сматра да је нови рат у Донбасу неизбежан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У међувремену, у Украјини се перспектива „ослобађања Донбаса у наредних десет година“ сматра сасвим реалном. Истовремено, бивши председник Украјине Петро Порошенко сигуран је да је „неопходно вратити Крим под политичким и дипломатским условима“.

[table id=1 /]



Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *