Пет малих тајни како да вам руке изгледају чак десет година млађе

0

Фото: Пиксабеј

Уведите у свој живот ових пет навика и резултат неће изостати:

Пазите како перете руке

Висока температура воде и често сапунање исушују кожу на рукама, она губи влагу и почиње да се љушти. Антибактеријски сапун користите што мање, само када је то заиста неопходно, а избегавајте и да наносите парфеме на руке.

Бирајте сапуне који у себи имају уље јојобе, маслиново уље или алоа веру.
Такође, избегавајте електричне апарате за сушење руку већ их радије бришите папирним марамицама.

Носите заштитне рукавице

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Руке су стално под стресом због разних спољних фактора – хладноћа, хемикалије, сув ваздух… Да би смањили оштећења на кожи, носите рукавице кад год имате прилику.



Држите руке у топлим рукавицама када је напољу хладно, затим, користите гумене рукавице док перете посуђе или чистите кућу, а када радите у врту, навуците рукавице предвиђене за то.

Хидрирајте редовно руке

Изаберите добру крему за руке, која ће хидрирати вашу кожу, и користите је по потреби, али не мање од два пута на дан – ујутру и увече. Уколико имате јако суву кожу, ставите крему са пумпицом на умиваоник и намажите руке сваки пут када их оперете.

Да би крема била што ефикаснија, након вечерњег наношења ставите на руке памучне рукавице и тако идите на спавање. И не заборавите на нокте, и они вапе за хидратацијом, а за то ће најбоље послужити специјална крема за заноктице која садржи витамин Е.

Не заборавите на пилинг

Једном седмично би требало да уклоните мртве ћелије са руку квалитетним пилингом и након тога да нанесете храњиву маску. Такву маску можете направити и сами од онога што имате у кухињи.

Прочитајте још:  Да ли имате кукурузно брашно? Нећете веровати шта можете њиме да ОЧИСТИТЕ

Заштитите их од сунца

Један од главних, видљивих знакова старости на рукама је хиперпигментација коже.



Томе може допринети и сунце, односно незаштићене руке изложене зрацима сунца могу с временом изгледати старије него што заиста јесу. Ако желите да избегнете преурањену појаву тих пега, редовно на руке наносите крему која штити од сунца.

Уколико таквих мрљица већ има, тада посегните за агрумима, јер су познати као природни избељивачи коже. На пример, направите маску од кашике лимуновог сока, кашике млека и кашичице меда и повремено је држите на рукама.

Пилинг

Помешајте пола авокада, жуманце и кашчицу сока од лимуна. Нанесите на руке и оставите 20 минута. Као пилинг вам може послужити мешавина маслиновог уља и шећера, али и класичан пилинг који користите за остатак тела.

[table id=1 /]



Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *