Ексклузивно: Старац Елпидије: Нова пророчанства о вакцинама, жигу Антихриста и прогону Цркве

0

(Фото: pixabay. com)

ИЗ ИНТЕРВЈУА СА СТАРЦЕМ ЕЛПИДИЈЕМ ПОВОДОМ ВАКЦИНАЦИЈЕ, ПЕЧАТА И ДОЛАСКА АНТИХРИСТА

Духовна кћи: Како се ми, хришћани, православни хришћани, можемо одупрети свему овоме? Да ли постоји противотров за болести које нас сада воде до вакцинације? Шта може ослабити снагу овог демонског притиска и њихових изума?
О.Елпидије: Дани у којима ми живимо су заиста врло, врло лукави (Еф. 5:16). Покушаји промене људске ДНК већ су започети, започет је процес испитивања технологије за промену, модификовање ДНК људског тела. И у наш живот улази брзо и свуда. Постоје они којима се овај процес свиђа. Али већина или уопште не жели да примети ове процесе, или се претвара да не види никакве стварне промене. Сатана је убедио људе да власти брину о њиховом здрављу. На то је усмерио сву снагу завођења. Треба да убеди целу планету да говоримо о здрављу сваког од нас, јер ће на тај начин људи брзо пристати на његове експерименте.

Сада је избор на нама – да ли ћемо своје тело учинити храмом Божијим или храмом ђавољим (1. Кор. 6, 15; 1. Кор. 6, 16). Од нашег избора зависи да ли ћемо остати у јединству са Богом Оцем, попут једне породице, попут деце поред оца или ћемо отићи у други „логор“, у редове непријатељске војске – Денице, палог анђела (Исаија 14, 12). Ми имамо слободу избора, али избор мора бити такав да га касније не платимо вечним животом, учинивши фаталну грешку.

Сви који бирају Христа и Његову силу, сви који Му остају верни, верни Светој, Једној, Саборној и Апостолској Цркви, сви ми морамо бити спремни да узмемо свој крст Исповедништва, а некоме чак и крст Мучеништва и да следимо Исуса Христа ( Матеј 16:24; Марко 8, 34; Марко 10, 21). Наша епоха, наше време, показаће највеће Светитеље наше Цркве.

Што се тиче наночестица, демонског отрова, којим нас без нашег знања наменски и упорно пуне путем хране, воде, ваздуха, морам поновити: против ове заразе постоји Противотров.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Као што сваки отров има противотров, тако постоји и противотров против ових демонских изума. Наш противотров налази се у нашој Светој Цркви. Проблем за многе појављује се на путу ка добијању Антидота. Два начина нас воде до Антидота, односно две ствари започињу рад Антидота у човеку – Вера и Поверење у Бога. А сада је врло те шко наћи ове две врлине међу нама, православним хришћанима.



Први и најважнији Противотров је Причешће Господње које примамо у Светој Цркви, можемо узети самог Христа у себи и Он ће почети да нас лечи. Опасне технологије, отрови, које смо добијали у свакодневном животу, сагоревају, уништавају их Свето Тело и Крв самог нашег Бога. У будућности, наш Антидот не само да ће нас излечити, већ ће нас научити и како не упасти у демонске замке вештачке интелигенције. Чак и у случајевима вакцинације из незнања, Причешће неће дозволити наношпијунима из вакцине да се приближе ланцу ДНК Христовог причасника. Господ неће дозволити да у вернику промени Мудрост дату од крштења у Светој Тројици, Мудрост коју је Бог дао сваком хришћанину. Дух Свети ће поучавати и чувати вернике од таквих случајева, али неки ће имати и неку врсту искушења. Дух Свети водиће верника путем Божанске Свете Воље.

Други моћан лек је Агиасма. Богојављење Света вода, против ње су демони и њихове технологије само сенка и прашина. Демони немају моћ, као ни њихови изуми, пред Светом водом.

Знак крста је страх демона, страх за све бесове. Историја Цркве пуна је прича о овоме. То знамо и налазимо у животу сваког Светитеља наше Цркве. Крст је био и остао противотров за све отрове и демонске смицалице. Тамо где су Светитељи положили знак крста, наступало је посрамљење ђавола, отрови су губили снагу, ватра се охладила, снег и хладноћа постајали топли.

Сви наши Светитељи имали су дубоку и непоколебљиву веру. Морамо научити да верујемо на овај начин. Сви наши Светитељи имали су жарку, усрдну љубав према Христу и нашем Богу; морамо се научити таквој љубави према Њему. Следећи Христа, иза себе су оставили све – рођаке, богатство, свет. Били су спремни да се одрекну свега што су имали за Благодат Божију (Лука 14:27). У животу су се највише плашили да издају Христа, да га се одрекну, а да не оправдају Његову љубав, поверење које им је Он указао.

Прочитајте још:  ДАНАС ЈЕ МАРKОВДАН: Ево шта данас никако не би требало да урадите, утицаће вам на целу годину

Наша свакодневна молитва, сантиметар по сантиметар, приближава нас истинском покајању.

Наш свакодневни разговор са Богом Оцем, са Исусом Христом, са Светим Духом, даје нам смирење и трпљење. Свакодневно молећи се улазимо душом у покајање, оно постаје наш начин живота, почињемо јасније да видимо своје погрешке и грехе.

Свакодневна молитва прожима нас из дана у дан, све више и више, Божанском љубављу. И ова љубав постаје лек за нас. Веома моћан лек који лечи од демонских утицаја.

Усрдна молитва привлачи к вама Божанску Благодат, покрива вас њоме попут непробојног покривача. Стреле непријатеља не могу га пробити, нити досећи наша срца и душе. Божанска Благодат призвана нашим молитвама не дозвољава демонским замкама да делују и увлаче нас у потпуни пад и отпадање од Бога.

Још један резултат свете молитве је просветљење ума, смирење ума. Света молитва открива истину сваком вернику, Благодат Светог Духа даје правилност одлукама. Помаже да се види шта се може избећи и шта је боље учинити. Истина се открива срцу које се моли. Молитва ће помоћи хришћанима последњих времена да избегну искушења која превазилазе њихове снаге, замке демона и послушника Антихриста, који ће тада преузети власт.

Тада ће сваки који верује у Бога, просвећен Духом Светим у молитви, моћи да види ко је испред њега, пријатељ или непријатељ. Верници последњих времена јасно ће разазнати ко верује у Бога и ко служи сатани. И ова молитва ће помоћи побожним хришћанима да разликују ко од архијереја Цркве следи Истинитог Цара и Бога, а ко следи Антихриста.

У Цркви ће се догодити одвајање Пшенице од Кукоља, откриће се недостојни и пали јерарси. Али, Свети Оци, Учитељи народа, такође ће се објавити и открити верницима коме треба веровати и кога следити. Научиће вас за ким не ићи.

Сува трава која ће бити бачена у пећ (Матеј 6, 30; Лука 12, 28), ово су јерарси друге –„Светске цркве“, која ће неповратно припасти Антихристу. Тада ће и њих прогонити лажни пророк. О томе нам говори Откривење (Матеј 8, 12, пад цркве блуднице – Откривење 17, 16, Откривење 18, 8).

А Пшеница су свети верујући пастири који ће се бринути о Катакомбној Цркви. За Катакомбну Цркву последњих времена (Отк. 12: 6). Верници који се моле по наитију Духа Светога знаће ко је „Пшеница“ – пастир од Господа, и где и пронаћи како би их они заштитили.



Духовна кћи: И колико смо блиски свим овим догађајима које сте нам подробно описали?

Отац Елпидије: Све је већ почело, догађаји ће се одвијати убрзаним темпом, много тога ће се ускоро догодити.

Ђаволу се жури, једва чека да добије власт над целим светом, посебно жели да почне да влада светом преко свог сина – Антихриста. Зато му тако лукаво, у свему лажући, скривајући истинске циљеве, припрема пут. Жури се да припреми пут „Светском владару“.

Али Бог му још не дозвољава да добије ту власт за којом толико жуди. Људи не разумеју све детаље текућих процеса. Људи нису спремни за тамо куда ће их сам сатана привести. Они не знају истину о будућности коју су припремили и у коју ће се ускоро стрмоглавити. Они неће имати право на слободан избор у тренутним условима. Они сами неће моћи свесно, намерно, пажљиво да бирају коме ће веровати и коме ће следити.

Велика Божија милост према човеку је што Он не жели да изгуби ни једну душу у тами овог доба, у тами Пакла. Господ ће дозволити да се догоде три озбиљна догађаја који ће помоћи онима који нису знали да виде ситуацију каква је. Даће људима прилику да размишљају о томе да ли ће њихов избор будућности бити добар и исправан; будућност, која ће играти веома значајну улогу у даљој историји људског рода. Бог ће дати људима прилику да виде ситуацију таквом каква јесте – истина ће им се открити.

Први од ова три догађаја је директно везан за све оно што од сада сви морамо да проживимо. Догађаји ће се развијати око здравственог сектора, који ће проћи све врсте тестова „нових открића и лекова“. Нови лекови ће се оглашавати као лековити, а у процесу тестирања нанеће велику штету онима који су пристали да их сами испробају. Не само да ће доводити до штетних нежељених ефеката, већ ће доводити и до смрти оних на којима буду испитивани.

Прочитајте још:  ОД СТРАХА ДО ЉУБАВИ: Васкрс – празник животног васкрсења

Други догађај биће везан за борбу за власт и покушаје њеног задржавања или јачања. Неки људи сањају да владају светом, а ове амбиције ће довести до војног, крвавог сукоба супротстављених страна, на глобалном нивоу. Овај сукоб интереса довешће до глобалних катастрофа без преседана.

И трећи догађај ће доћи из природе. Природа ће устати. Природа ће устати против Сатане и његових послушника. Устаће у оним хришћанским земљама у којима је ђаво приграбио власт. Али не само да ће природа показати своју бунт пред Богом, покушавајући да пробуди умове помрачене од сатане, покушавајући да пробуди све оне које су демони успавали. Природа ће као да почне да гура човека на размишљање о томе која је сврха његовог живота. А буђењем ће људи моћи да зауставе надолазеће катастрофе.



Подбробније ћу то рећи овако: Низ катастрофа ће променити изглед земље. Глад, жеђ, болести, невоље, неизвесност будућег живота, покриће целу земљу сенком.

Ако се човек замисли над својим греховима, после првих невоља, тада ће моћи да задобије покајање, и усмериће се ка тражењу Бога, Оном који толико дуго држи наш свет постојаним. Ако се човек окрене Створитељу, тада ће Господ зауставити казну, променити беспоштедност стихија. Ако настави да пребива у свом егоизму, у кварењу духа и тела, Господ ће дозволити да му сатана буде бич. Почеће још жешће природне катастрофе. Ђаво ће преузети власт над непокајанима, одвешће их ка Антихристу и жигу, а потом и до вечне смрти. Све ово је написано у Откривењу Јована Богослова.

Духовна кћи: А ко ће бити тај Антихрист, који ће учинити живот људи на земљи неподношљивим?

Отац Елпидије: Он ће бити син Сатане. Родиће се га блудница, жена без мужа, под утицајем самог ђавола. Зачеће се током сатанског ритуала.

У почетку нико о њему неће ништа знати. Али они који се клањају самом ђаволу и организовали су све за његово рођење, знаће га и помоћи ће му да одрасте. Они ће га представити као политичара и почети да га унапређују у хијерархији моћи, у главне ешалоне власти (2. Сол. 2, 3).

Он ће бити у свему талентован. Његов говор ће бити коректан и искрен, биће врло образован, изгледаће као рођени вођа. Његово опсенарство (древни облик магије) биће велико као и његови планови и пут у политици. Биће врло леп. Моћи ће да освоји сав свет, читав свет својим шармом.

Као први пример своје праведности, зауставиће све ратове на планети. Зауставиће све ратове које је тајно покренуо. И биће проглашен за Принца света. Тада ће сви владари показати жељу да власт над својим народима дају у његове руке (Дан. 7, 24, Откр 17, 12).



Од тог тренутка, а управо од тренутка добијања све власти у своје руке, пројекат ИИ покреће се у пуном капацитету. Уз његову помоћ, Антихрист ће знати све, о свима, о свему.

Демони и зли дуси ће му помоћи да припреми мере, наредбе, указе, а не само ИИ и ограничени круг његових сарадника. Уз помоћ технологије, он ће чинити чудеса (Отк. 13, 13). Ова чудеса ће се циљно емитовати широм света. Њима ће све уверити у своје месијанство. Увериће многе људе да је он спаситељ; увериће многе да је управо он дошао да их спасе.

Његова светска црква, коју ће у то време водити његов верни сарадник опседнути ђаволом, лажни пророк, учиниће све да све убеди да се на свету појавио гласник самог Бога, а лажни пророк ће бити први који ће га признати за спаситеља света. У то време ће читав њихов систем радити на брисању сећања на Исуса Христа, уверавајући већину да је историја погрешила признајући Га за Месију (Јован 5:43). А тада ће титула месије бити додељена Антихристу.

Истовремено ће започети невиђени прогони преосталих верујућих у Исуса Христа Спаситеља. Започеће зверски прогон против Христа и Његове Цркве (Отк. 12:17). Сви верски покрети сложно ће одјекивати да – обичан човек не може да чини чуда, већ само Бог може да их чини; тада ће они, следећи лажног пророка, признати Антихриста као спаситеља (Отк. 13: 4), и позваће све да приме жиг. Жигом ће потврдити своју верност „новом цару и богу“, признајући његову власт над собом. Заклеће се да ће му бити верни до смрти.

Прочитајте још:  Летонски парламент признао „независност“ Летонске православне цркве

Истински верници, хришћани последњих времена, остаће верни до краја Исусу Христу, и уз помоћ Божију ће поднети сва искушења и невоље. Они ће бити исповедници вере у нашег Јединог Истинитог Бога, Исуса Христа и у Свету Тројицу. Они се неће потчинити тој власти, неће примити жиг. Храбро ће поћи на мучеништво да би доказали своју љубав нашем Спаситељу (Дан. 7:21). Господ ће их подржати у свим њиховим искушењима и мукама. Као и у првим данима, чудесно ће им бити олакшане патње, и на чудесан начин добијаће помоћ да преживе.

Снагу за стајање у вери, верници тога времена црпеће из Јеванђеља, Свети Дух ће их тајно водити на она места где се служи Литургија, до Причешћа. Молитве Стараца, пастира тога времена, биће као племен огњени.



Молитве верника у великој мери ће спречавати Антихриста и његову клику да изврше своје планове и обмане. Стога ће свим средствима која ће му бити на располагању неуморно тражити скривене хришћане. Прво, они ће на свој начин променити Свето писмо и тумачења. Чак и најмања непослушност или отпор изазваће прогон против хришћана. Истовремено са променама у Светом Писму, они ће почети да мењају и богослужбене текстове и текстове црквених устава. Учиниће све што је у њиховој моћи да униште саборност, да искључе могућност да свештеници правилно служе и да људе приведу Светом Причешћу. Тада ће Литургија бити потпуно забрањена. И не само да се служи Литургија, већ и да се обављају остале Свете Тајне Цркве – Крштење, Венчање, Опело, Молитве за исцељење.

Пали Луцифер одлично познаје силу Светог Причешћа, а такође и његови зли дуси. Зна да ће све док се служи Литургија, док се верујући хришћани причешћују Светим Телом и Крвљу Христовом, његове наде бити мрачне и неоствариве. Док се Литургија служи у складу са Предањем и Типиком, он неће моћи да доведе свог штићеника на власт. Неће моћи да заседне на престо и да му власт над целим светом.

Ово ће бити знак за нас: укидање Свете Литургије биће нам знак да ће Антихрист ускоро бити крунисан (Дан. 7, 25).

Зато сада морамо да увидимо борбу против нашег Светог Причешћа. Прогон Причешћа (Евхаристије) биће небивали, упоран, лукав.

Луцифер ће неуздржаном злобом прогонити Тајне наше Свете Цркве. Одједном ће подићи оружје против Цркве и Тела и Крви Христове, политичари, научници, лекари, медији, па чак!!! и црквене власти!!!



Прво ће Часни и исцелитељски Лекар Христос у Светом Причешћу бити проглашен кривим за све инфекције и болести. Научници ће то потврђивати. А такође ће храмови бити представљени као место за ширење вируса и болести и започиње прогон Сабрања верних. Када могућност заразе Светим Причешћем и у црквама почну потврђивати и клир и јерархија (који су специјано за то и изабрани), тада знајте да је то почетак гоњења против Христа и Његове Цркве од званичних власти.

Биће промењен начин Причешћивања. То ће бити други корак – промена начина Причешћивања. Потом ће бити наређено да се Свето Причешће даје верницима у стерилном паковању. И ово ће бити трећи корак у покушају укидања Тајне причешћа.

Богохулно римокатоличко “причешће”

Последњи од корака за укидање Светог Причешћа биће његова потпуна забрана, то ће се догодити већ појавом Антихриста у свету. Такође, започиње ширење лажне пропаганде да Евхаристија није Свето Тело и Крв Христова, већ хирови и изуми мрачњака попова.

Већ смо ушли, кћери моја, у један страшни период, који бих ја смео да назовем почетком последњих година. То је онај период о коме су говорили Свети Оци и Свештена Писма да ће ИЗАБРАНИ БИТИ ПРЕВАРЕНИ (Марко 13, 22, Мт 24, 24).

Желим вам да вас Дух Свети све просвети, поучи и сачува од свих лукавих метода Сатане, тако да останемо верни до краја нашем Господу Исусу Христу, једином Истинитом Месији и Спаситељу.

[table id=1 /]



Превод са руског и приређивање: “Борба за веру”

Извор на руском: http://preddverie.mybb.ru/

Извор на грчком: https://pnevmatikesdrosostalides.blogspot.com/

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *