Шта учинити да се ваше дете не осећа кривим због беле боје коже

0

A demonstrator carries a U.S. flag during a protest against police violence and racial inequality in Portland, Oregon, U.S., September 26, 2020. REUTERS/Jim Urquhart - RC2U6J965EE3

Амерички часопис „City Journal“ недавно је објаво опширан чланак The Miseducation of America’s Elites (Неправилно образовање америчких елита). Чланак говори о менталним патњама њујоршких и калифорнијских богаташа, чија су деца у елитним приватним школама доживела испирање мозга „критичким расним теоријама“, због чега осећају стид због своје беле коже.

Богати родитељи, чија деца похађају школу Харвард Вестлејке у Лос Анђелесу, забринути су због трансформације школе у ​​такозвану антирасистичку институцију, како је описано у плану од 20 страница на школској веб страници. Представљајући план, школска управа се извињава ученицима небеле боје коже због прошлих расистичких инцидената и обећава да ће искоренити „неопростиво искуство пристрасности, микроагресије и отвореног расизма“.

Родитељи се жале новинарима да су њихова деца присиљена да се „фиксирају на расу“, да би се осећала кривом због беле боје коже. Школарце уче да „сви белци сносе колективну расну кривицу“. Класична америчка књижевност се повлачи из школских библиотека. Школарци наговарају родитеље да се не мешају, да се не противе новом школском поретку. „Овај страх деца међусобно деле. За њих то није само страх од добијања лоше оцене … То је страх од социјалне срамоте “, пише „City Journal“.



„Ако објавите моје име, уништиће ми живот. Људи ће ме напасти чак и зато што сам доводио у питање ову идеологију“, рекао је новинарки студент Фелдстонског универзитета у Њујорку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ниједан од родитељима, са којом је дописник разговарао, није смео да његово име буде наведено. Они се плаше или да сами не изгубе посао или да не наштете својој деци. „Школа може из било ког разлога да затражи да одете“, каже мајка ученика Брентвуд школе у ​​Лос Анџелесу. „Тада ће вас све приватне школе ставити на црну листу и назвати расистом. „А то је горе него да вас жигошу као убицу “.

Прочитајте још:  Блинкен: САД желе да мирно коегзистирају са Кином и имају користи од заједничких интереса

Неким државама САД усађује се „нову нормалност“, тако да будући „Господари свемира“, „амерички принчеви“ (Masters Of The Universe), улазе у елитне колеџе знајући „критичку теорију расе“ и догмате учења о „расној правди“, чак и ако се такво знање даје „по цену непознавања Шекспира“.

У црквеној школи Грејс на Манхетену, ученике присиљавају да усвоје водич од 12 страница за „инклузивни језик“, којим се забрањује употреба речи „родитељи“ (треба рећи „људи“) или да се постава питање „којој религији припадаш?“

Учитељ енглеског језика на Харвард-Вестлејку дочекује ученике који се враћају са лета речима: „Ја сам хомосексуална бела жена европског порекла“ (I am a queer white woman of European descent).



„Прогресивни“ новоговор „нове нормалности“
Изумели су и „прогресивни“ новоговор. Тешко тинејџеру који на пријемним испитима на универзитету каже „ Latino“ уместо „ Latinx“!

Наставни план и програм њујоршке Филдстоунске школе етичке културе може довести до тога да се родитељи онесвесте. Према сајту школе изборни предмети за разреде 11-12 укључују имунологију, астрономију, неуронауку, фармакологију, али и „етничку културу“ у духу „нове нормалности“. Њутнови закони, на пример, предлажу се да се називају „три основна закона физике“ како би се „децентрисала белина“, јер „у физици је има више, него самог Њутна“.

Брентвудска школа у Калифорнији, где школарина износи 45.000 долара годишње, нашла се на насловним страницама новина и портала након што је организовала поделу према раси „сесије дијалога и изградње заједнице“, а све на тему „расна правда“. У школском програму више нема америчких класика попут „ The Scarlet Letter“ Натнијела Хотора, „Мале жене“ Лузи Алкота, „Убити птицу ругалицу“ Харпера Лиа или „Господара мува“ Вилијама Голдинга. Али ту је „Шаблон“ и „Јаки Делгадо жели да те разбије“. Запањеним родитељима, директор је рекао да је „важно мењати се са временом“.

Прочитајте још:  Рјабков: Ако Вашингтон настави са антируским курсом, наш одговор ће бити чврст

Друге школе, такође, усвајају „ идеологију буђења“ (woke ideology) заснованој на индустрији пропаганде DEI (Diversity, Equity and Inclusion)- „разноликост, једнакост, инклузија“, у коју се упумпавају милијарде долара.

Таква је данас Америка: расне разлике су уздигнуте до степена расне антитезе са развојем комплекса кривице код белог становништва. Друштво „нове нормалности“ може постојати, наравно, само уз постојање тоталитарног режима.



Амерички трговци на мало почели су да означавају марке и робе које производе расно коректне компаније посебним ознакама које стоје поред ознака са ценама.

Извиђачи се, дакле, више не називају извиђачима, јер то „није инклузивно“: они су сада скаути. Деца се приморавају да одреде свој пол, расу и веру, а затим одлуче по којој од ових тачака су угњетавани. Деца и адолесценти различитих раса и религија уче се да на школске другове гледају као на „угњетаче који им можда желе наудити“. Девојчицама се каже да су потлачене, иако у академском успеху надмашују дечаке. Студенти из Азије оштећени су у статусу, јер нису у потпуности „обојени људи“, већ су означени као бели мешанци – white adjacent (готово непреводиво – прим. прев.).

Мајка са ужасом чује од свог сина који похађа трећи разред: „Мама, моја учитељица ми је данас рекла да то што имам пенис не значи да сам дечак“. А њена ћерка из четвртог разреда каже: „Да ли сте знали да смо рођени са првобитним грехом белих привилегија и да су моја браћа тлачитељи?“



У фебруару је Heterodox Academу у Њујорку спровела социолошко истраживање које је открило да се 2020. године 62% анкетираних америчких универзитета „сложило да клима у њиховим кампусима не дозвољава студентима да говоре у шта верују“.

Прочитајте још:  Блинкен: САД разматрају све опције да спрече Иран да добије нуклеарно оружје

Многи амерички школарци и њихови родитељи организују тајне групе у којима разговарају о „табу темама“, попут критиковања феминизма. Користе се псеудонимима и затварају камере мобилних телефона и лаптопа ако се сретну да би ћаскали на Зуму.

Неки од америчких професора такође почињу да се буне против „нове нормалности“. У интервјуу за француски Le Figaro, Вилфред Рејли, афроамерички професор политичких наука на Универзитету у Кентакију и инструктор у Националном стрељаком удружењу, рекао је да се придружио пројекту 1776, покрету који су створили амерички црно-бели интелектуалци да би се супротставили пројекту 1619, али и листу The New York Times који има за циљ да преиспита историју Сједињених Држава кроз призму ропства. Покрети као што су „Црни животи су битни“ (Black Lives Matter), уверен је црни професор, искоришћавају прошлост: „За њих је животно важно да пронађу расне сукобе, јер живе по њима! ““

Идеологија „нове нормалности“, ако не уништи врсту Хомо сапиенса, пре или касније постаће провокација за велики расни рат.

[table id=1 /]

С руског превео Зоран Милошевић / Балканска геополитика

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2021/03/15/kak-zastavit-rebenka-chuvstvovat-vinu-za-belyj-cvet-kozhi-53146.html



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *