патриотизам, трагедијом

Владимир Димитријевић

ЖИВОТ У ОВЕ ДАНЕ

Где ми живимо? Шта се збива са нама?

Мој пријатељ, Душан Косановић, Србин из Хрватске, пише ми:“Тајни и тамни коридори моћи (власници крупног капитала, ционисти и краљевске лозе) корозивно дјелују метастазирајући у сваку пору друштва, у чему им асистира индустрија забаве и индустрија хране, пасивизирајући свако критичко мишљење и анестезирајући сваки покрет усмјерен ка побуни против пуке датости и природности.

Сувереност држава се трајно оспорава и дерогира, како економским уцјенама (нема држава, већ тржишта), перфидном дехуманизацијом друштва (нема човјека, већ ресурса), те дубоко антикршћанским захваћањем у породицу, а то путем содомистичких ЛГБТ заједница и “не-владиних” агенција – у покушају релативизирања и банализирања важности родитељства као мајке и оца.

Како год, Владе су, од Триглава до Вардара, марионетске и гаулајтерске, јер демокрације више нема, већ технокрација, а и нехумани се капитализам претварио у сотонистички корпоратизам. Медијски се пропагира задовољавање тјелеснх чула и егоизам, таштина и равнодушност, а у образовању се не спомиње постојање душе и Створитеља. Некада слободне индивидуе, данас пак, онечовјечени конзумери и потрошачи, генерално и масовно, боје се и властите сјене, самодостатни, себични и немилосрдни, угристи ће свога ближњег, сусједа или колегу, само како би “заштитили” своју удомаћеност у отуђености, трули комфор, празно срце и немислећи ум. Боје се властите сјене, али се не боје за властито спасење, сукладно својим животима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Јао онима који се окрећу осушеним костима религија и националистичком хербарију имбецилности, а немају вјере путем које практично дјелују овдје и сада, мишљењем, ријечју и дјелом, а на свеопће добро, градећи људску будућност.
Нека нам је милостиви Бог на помоћи!“

У томе је ствар: људски „материјал“ је пропао.
Нема у нама ни Бога ни човека.
Зато смо допустили да нам се ово дешава.
А шта смо то допустили?

Прочитајте још:  Гончаренко поново тражи да Украјина призна Косово

РАЗМИШЉАЊА ЈЕДНОГ ЧИТАОЦА

Опет нас закључавају.
Лажу да су вакцине суперефикасне, причају срамне будалаштине ( у име „здрвавља“), и закључавају нас.
Глобални циљ: уништење светске привреде.
Глад.
Ратови.
Очај…
„Златна милијарда“, једном речју.

Јуче нађем овакав коментар на Интернету:“Закључај, па пусти изборе. Закључај, па пусти дерби. Закључај, па пусти скијање. Кризни штаб је изгубио сваки кредибилитет и треба закључати њих. Занима ме како ћемо да одшколујемо нове епидемиологе, ако се часови држе он лајн, без праксе? Да увоштимо већ увоштеног Кона, да ради до 100 година? Како ћемо да платимо лекаре? Одакле плате кад се не ради? Од кредита, је ли? Како ћемо да вратимо 4 милијарде колико смо се задужили за годину дана? Како да платимо плате радницима који пола месеца раде, а пола не? Колики су доприноси, а да радник не ради? Зашто се по протоколу свима даје да не раде 15 дана, иако многи пре оздраве?




Зашто и ко по болницама краде личне ствари преминулих? Зашто оволико ујудурме ако је број преминулих 10 пута мањи од преминулих од канцера и 20 пута мањи од преминулих од кардио-васкуларних болести? Зашто се не зна штити ли вакцина и колико процената? Зашто сви повлаче Астра-зенекине вакцине, а Ана Брнабић нас убеђује да су добре? Зашто се даје на потпис сагласност да се преузима ризик за негативне ефекте од вакцинације? Докле ће да нам испирају мозак и бомбардују са бројевима умрлих? Је л’ то изазивање страха ради подстицања вакцинације? Како то после оволико много вакцинисаних – лидер у Европи има повећање заражених? Чему онда вакцина? И? Докле ће да траје ово иживљавање? Има још питања, но џаба, ово је разваљена држава у којој ни много једноставније ствари не функционишу. Функционишу једино медији и испирање мозга.“
Медији и испирање мозга.
Али, не смемо пристајати на то.

Прочитајте још:  Министарство апелује на грађане да размисле како да поправе демографску слику

ШТА ДА СЕ РАДИ?

Рат у коме смо је рат против Бога и човека.
Бог је Своју љубав према човечанству доказао Голготом и Васкрсењем, а човек своју љубав према Богу треба да докаже хришћанским животом и љубављу која је жртва. Између осталог, жртва за ближње.
Ако те жртве нема, и ако је себичност мера и провера наше стварности, онда ће наша будућност бити трајно потопљена тамним водама зла и мржње.

Важно је, такође, не мирити се са лажима којима трула власт манипулише нашим душама и умовима.
Наше је да не пристајемо.
Ко год иде у бој, не зна да ли ће победити
Али борба се мора водити.
Хришћанска, као непристајање и идење за Христом.

ХРИШЋАНИ И АНТИХРИШЋАНСКА ВЛАСТ

Протојереј Божидар Мијач, у свом тексту „О Антихристу“ истиче:“Успоставља се апсолутна присила. Није довољна, дакле, само физичка оданост, но се тражи и психичка преданост. Не само спољашња акција, практички живот, но и унутрашња контемплација, унутрашњи живот, треба да буду захваћени апсурдним државним притиском. Не сме се слободно не само говорити или писати и чинити, него ни мислити, осећати или сањати. Хришћане нису гонили за спољашња дела (у тим делима они су били коректни), но за унутрашње преокупације. Читава духовност мора да се понизи у праху и пепелу пред величином државе. „Ко је као звер”. Звер-држава се намеће као неупоредива. У томе процесу не игра улогу само државна принуда, него и слабићки страх и малодушност, односно недостатак праве вере у Бога, доприносе да се државно насиље призна као божанска сила. У том погледу није само претензија власти ужасна, него је и беда (таквих) људи страшно бедна. „Мора се, како каже Св. Иринеј, знати да ко се не опире насиљу, сам постаје носилац насиља”, јер својим опортунизмом и прилагодљивошћу омогућава само насиље.

Прочитајте још:  Због чега РТС финансира серију „Бисер Бојане 2“ која превасходно служи улепшавању Милове антисрпске државе?




Опортунизам је саучесник сатанске тортуре. Римска Империја, као друштво, била је масовна хистерија оданости антихристовској личности цара. Само онај „остатак”, о коме говори пророк Исаија (Ис. 11, 11), давао је отпор римском самодржављу и богодржављу; свети народ Божји, сабор верујућих, није се дао духовно понизити и сатрти, о чему се овде изрично каже: „И поклонише јој се (звери, антихристу у обличју безбожне владавине) сви који живе на земљи, којима имена нису записана у животној књизи Јагњета, које је заклано од постања света (тј. Христа)”. Сви сем хришћана поклонише се богомрској власти. То значи да су у овим околностима само хришћани елита слободе, јер само они знају за другога Цара (Бога) и за други Град, Царство Божје. Хришћани, по својој духовној природи, не могу бити прилагођени ниједном обоготворењу државе. Хришћанска религија је за све такве државне системе religio illicita. То објашњава чињеницу да у римској држави није било масовних гоњења других лица осим хришћана, који, иако живећи на земљи, постају, својом вером у Бога, грађани неба пребивајући у пустињи Духа, где до Другог Доласка (према Откр. 12, 6) обитава света жена – Црква.“

И то треба знати – нећемо се клањати држави као богу.
И то треба знати – држава није Бог.

И то треба знати – ми смо на страни Победника, јер, после свих победника, победиће Христос.

ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ

Вассељенска

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *