Може ли због „Северног тока 2“ доћи до трговинског рата САД и Немачке

0

(фото: © Nord Stream 2 / Paul Langrock)

Немачки политиколог Александар Рар изразио је сумњу да ће САД кренути у трговински рат са Немачком због „Северног тока 2“.

„Мислим да ће због „Северног тока — 2“, ако га забране Американци, санкције увести немачкој држави, немачким структурама… То би већ био трговински рат, не против компаније, већ против саме Немачке. Не верујем да ће Американци то урадити, иако се Бајден налази у тешкој ситуацији, јер га уцењује Конгрес“, рекао је Рар телевизији „Русија 1“.




Поред тога, политиколог је изразио мишљење да Европљани знају да им није од користи да учествују у агресивној међународној политици америчког лидера. Рар је нагласио да су америчке акције сада усмерене, не само против Русије, већ и против Кине, са којом су веома важни економски односи за ЕУ.

Сједињене Америчке Државе су се 18. марта поново обратиле свим компанијама, које учествују у изградњи „Северног тока 2“. Амерички државни секретар Ентони Блинкен је упозорио да компаније ризикују да се нађу под америчким санкцијама и тражио да обуставе радове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније.

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *