НЕМА ПУТА НАЗАД: Донбас је већ део Русије

0

Леонид Пасечник (Фото: РИА Новости)

ДНР и ЛНР прешли су дуг и тежак пут да заувек напусте Украјину и поново се уједине са Русијом, изјавио је у интервјуу за ФАН директор Музеја борбеног братства Русије Герман Владимиров.

Председник Луганске Народне Републике Леонид Пасечник предвидео је придруживање Донбаса Руској Федерацији. Према његовим речима, данас се ДНР и ЛНР крећу у добром правцу, поред тога, рударска област у саставу Руске Федерације има сјајну будућност.

„Идемо у добром правцу. Не сумњам да ће Донбас постати део велике Русије када за то дође време, и наравно да нас очекује велика будућност. Али за то се морате борити. И наставићемо да бранимо своје интересе! ” – изјавио је Пасечник.



Лидер ЛНР нагласио је да су становници република Донбаса направили свој избор још 2014. године, проглашавајући своју независност од Украјине, бирајући тако пут интеграције са Русијом. Пасечник је додао да су Доњецк и Луганск у ствари већ део Руске Федерације. Објаснио је да Русија већ сада редовно пружа Донбасу хуманитарну помоћ која је витална за регион, а такође пружа и економску помоћ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Хуманитарни конвоји, бели камиони КамАЗ већ су постали симбол руске братске помоћи Донбасу“, приметио је Пасечник.

Према његовим речима, тренутно је већина становника Украјине још увек део руског света. У исто време, украјински неофашизам, „који активно подржавају САД и друге западне земље“, у ствари подржава мањина грађана земље.



„Али морамо запамтити да смо само заједно снажни. Наша снага лежи у јединству. Комбинујући напоре да одбранимо руски свет, добијамо велике шансе за политичку, идеолошку и, ако је потребно, војну победу “, рекао је он.

Прочитајте још:  Русија онеспособила 289 дронова од почетка операције у Украјини

Директор Музеја борбеног братства Русије Герман Владимиров је у интервјуу за ФАН коментарисао изјаву луганског лидера Леонида Пасечника. Према његовом мишљењу, Доњецка и Луганска Народна Република прешле су дуг и тежак пут да заувек напусте Украјину и поново се уједине са Русијом.

„Заправо немам шта да додам речима лидера Луганске Народне Републике Леонида Пасечника. Донбас је већ прешао превише озбиљан и тежак пут. Није познато колико још мора да пређе, али очигледно је да ће коначна станица ДНР и ЛНР бити Руска Федерација, у то нема сумње. Повратка у Украјину категорично више никада неће бити. Ни под којим условима “, резимирао је Владимиров.

[table id=1 /]



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *