Велика сила Псалтира

0
foto: Depositphotos/Pirotehnik

Једном приликом господин Панделис путовао је возом за Солун и, како би скратио дугачак пут, извадио је из торбе Псалтир. Али, чим је почео да чита, у вагону је почело да се дешава нешто чудно.

Девојка, која је седела три или четири места од њега, почела је дивље да виче и вређа га, гледајући у његовом правцу. У почетку му није падало на памет да њено ружно понашање може имати било какве везе с њим. Међутим, након неколико минута видео је да кондуктер иде према њему.

– Поштовани, да ли можете престати да читате ту књигу, зато што она смета другима?– Али, чујте, ја је читам у себи, а не наглас! Како она може сметати тој девојци?

Сви путници у вагону слушали су њихов разговор. Они су били изненађени колико и господин Панделис, и нису могли да схвате зашто је непозната девојка бесно викала на овог – рекло би се – безазленог путника.

Девојка је скочила са свог места и прешла у други вагон, на крају воза. А онда је господин Панделис, обраћајући се својим сапутницима, рекао:

– До данас, ни ви ни ја нисмо ни слутили какву велику моћ имају псалми пророка Давида. И сада, након овог инцидента, сећам се једне ствари. Псалтир се може упоредити са „штапом“ који одагнава све зле духове (демоне) од нас самих и од оних који су у близини. Тако је говорио један свети човек који је живео недалеко од нас.

Приређивач:“Борба за веру“

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.