Захарова: „Чекају нас страшна времена“

0
Захарова (Фото: REUTERS/Maxim Shemetov/Files)

Међународне односе ће и даље карактерисати заоштравање информационог рата, током којег одређени број држава спроводи политику на штету интереса Русије, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, нагласивши да ће Москва то спречити.

„Како смо већ наводили, међународне односе тренутно карактерише заоштравање информационог рата, који је изазван непрекидним покушајима низа земаља да реализују историјску политику на штету руских интереса, чињенице се искривљују, као и догађаји из прошлости. Зашто? Циљ је очигледан – представити у негативном контексту међународну улогу Русије кроз векове“, рекла је Захарова на Савету федерације.

Према њеним речима, неким земљама је потребна историјска основа, ако желе да Русији наметну одговорност за све о чему говоре.
„Она се припрема. Прихватити, да Русија није започињала светске ратове, да није била агресор, да није учествовала у геноцидима, значи извући главни ослонац испод западне идеологеме, и потврдити да се Русија није у историји бавила сличним стварима. Наравно, у будућности неће морати да овоме прибегавају“, додала је портпаролка Министарства спољних послова Русије.

Она је приметила да је предмет фалсификовања био и однос Москве са суседним земљама, чињенице, повезане са стварањем руске државе, са учешћем у међународним конфликтима, а посебна пажња се придаје поновном разматрању резултата Другог светског рата.

„Нажалост, желим да будем реална, ово није крај. То је тек почетак. У том смислу, чекају нас страшна времена. И суштина и разлог је исти – смена покољења. Они су чекали и једино што их спречава је присуство сведока, који би могли да устану и кажу да то није истина“, навела је Захарова.

Према њеним речима, како би се томе супротставили, неопходно је проактивно радити, бити први који покреће најосетљивија и најважнија питања и упорно промовисати објективне процене. Додала је, да Министарство спољних послова и амбасаде систематски раде на томе, користећи дигиталну дипломатију.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.