Шпанци изазвали буру – тзв. Косово добило химну, али не и име

0

(Фото АП)

Иако је најављено да шпанска телевизија неће у преносу пустити химну такозване републике Косово, тај план није испоштован, али је, како преноси Спутњик, остварен други, којим је Шпанија ставила до знања шта мисли о тој самопроглашеној држави.

Шпанија и тзв. Косово су у среду одиграли дуел трећег кола квалификација за Светско првенство у Катару.

Током дана тамошњи медији су пренели да ће Фудбалски савез Шпаније забранити емитовање химне самопроглашене државе, као и да се у преносу неће видети грб, застава и име.

Телевизија која има право преноса ове утакмице је, ипак, пустила химну тзв. Косова у уживо програму.

Застава и грб се нису могли уочити, а испоштован је план да коментатори ни у једном тренутку не спомену реч „Косово“, већ да противника Шпаније називају „Фудбалски савез Косова“, наводи Спутњик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Оно што је највише привукло пажњу гледаоцима је начин на који је тзв. Косово представљено у графици која приказује резултат.

Док је за Шпанију написана нормална скраћеница „ЕСП“ великим словима, тзв. Косово је добило своје „кос“, али – малим словима.




​На друштвеним мрежама се недуго затим могло прочитати много различитих коментара. Једни су указивали на то да Шпанци нису смели ни на који начин да изразе непоштовање ка тзв. Косову, док су други говорили да су испали смешни због тога што нису испоштовали план, односно зато што су пустили химну непризнате државе

Што се саме утакмице тиче, она је прошла без инцидената на терену, а Црвена фурија је остварила победу од 3:1.

Прочитајте још:  Стари Брод: Обиљежено 80 година од Покоља у Старом Броду код Вишеграда

Питање победника је практично било решено после првих 45 минута, пошто је домаћин головима Данија Олма и Ферана Тореса у распону од само два минута дошао до убедљиве предности.

Чланови репрезентације такозваног Косова су голом са скоро пола терена, после велике грешке младог голмана Унаија Симона, успели да смање заостатак у 70. минуту, али је само пет минута касније Герард Морено поставио, како се испоставило, коначан резултат, преноси Спутњик.

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *