ЗБОГ МИГРАНАТА ШАЉУ ВОЈСКУ НА ГРАНИЦУ: Армија на међи са Србијом и Грчком!

0
Војска Северне Македоније. (Фото: Министарство одбране РСМ)

Одлуком председника Републике Северне Македоније (РСМ) Стеве Пендаровског, и армијске јединице ће заједно са граничном полицијом бити ангажоване на обезбеђењу јужног и северног дела граничног појсаса због „високог ризика од повећеаног обима уласка и транзитирања миграната“.

У саопштењу из Кабинета председника државе и врховног команданта оружаних снага РСМ наводи се да је акт донет на основама Одлуке Владе о кризном стању на делу територије РСМ, због „високог ризика од повећаног обима уласка и транзитирања миграната преко територије државе и због заштите јавног здравља од илегалне миграције у условима пандемије Ковид-19, као и предлога Владе за учешће дела припадника Армије у решавању кризног стања“.
Према Одлуци Владе премијера Зорана Заева кризно стање у Северној Македонији „траје највише 30 дана, почев од 1. априла 2021. године.

Влада РСМ у поменутој одлуци уједно препоручује Главном штабу при Центру за управљање кризама одмах да започне са припремом акционог плана за превенцију и решавање ситуације на подручјима јужне (према Грчкој) и северне (према Србији) границе РСМ, као и целовит преглед о расположивим људским и материјално – техничким ресурсима и плану координисаног дејствовања, а МУП, Министарство одбране, Армија РСМ, Министарство за рад и социјалну политику, Министарство за здравство, Центар за управљање кризама и Дирекција за заштиту и спашавање, са свим осталим позваним државним институцијама, да све своје расположиве капацитете и ресурсе ставе у функцију решавања кризног стања“.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.