ЗБОГ МИГРАНАТА ШАЉУ ВОЈСКУ НА ГРАНИЦУ: Армија на међи са Србијом и Грчком!

1

Војска Северне Македоније. (Фото: Министарство одбране РСМ)

Одлуком председника Републике Северне Македоније (РСМ) Стеве Пендаровског, и армијске јединице ће заједно са граничном полицијом бити ангажоване на обезбеђењу јужног и северног дела граничног појсаса због „високог ризика од повећеаног обима уласка и транзитирања миграната“.

У саопштењу из Кабинета председника државе и врховног команданта оружаних снага РСМ наводи се да је акт донет на основама Одлуке Владе о кризном стању на делу територије РСМ, због „високог ризика од повећаног обима уласка и транзитирања миграната преко територије државе и због заштите јавног здравља од илегалне миграције у условима пандемије Ковид-19, као и предлога Владе за учешће дела припадника Армије у решавању кризног стања“.




Према Одлуци Владе премијера Зорана Заева кризно стање у Северној Македонији „траје највише 30 дана, почев од 1. априла 2021. године.

Влада РСМ у поменутој одлуци уједно препоручује Главном штабу при Центру за управљање кризама одмах да започне са припремом акционог плана за превенцију и решавање ситуације на подручјима јужне (према Грчкој) и северне (према Србији) границе РСМ, као и целовит преглед о расположивим људским и материјално – техничким ресурсима и плану координисаног дејствовања, а МУП, Министарство одбране, Армија РСМ, Министарство за рад и социјалну политику, Министарство за здравство, Центар за управљање кризама и Дирекција за заштиту и спашавање, са свим осталим позваним државним институцијама, да све своје расположиве капацитете и ресурсе ставе у функцију решавања кризног стања“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЗБОГ МИГРАНАТА ШАЉУ ВОЈСКУ НА ГРАНИЦУ: Армија на међи са Србијом и Грчком!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *