Масовни протести у Енглеској и Велсу због закона који полицији даје већа овлашћења у сузбијању протеста (видео)

0

Велика Британија (фото: Reuters/Peter Nicholls)

Хиљаде људи демонстрирале су у Лондону и другим енглеским и велшким градовима против плана владе Велике Британије да повећа овлашћења полицији на протестима.

Демонстранти су прошетали центром Лондона, а док су пролазили поред кабинета британског премијера Бориса Џонсона, узвикивали су „Жене уплашене свуда, полиција и влада не маре“.

Лондонска полиција је навела да је већина демонстраната „покушала да се придржава правила држања дистанце“, али да је „малобројна мањина“ блокирала пут код парламента.

Протести су одржани и у Kардифу, главном граду Велса, као и у енглеским градовима Ливерпул, Манчестер и Њукасл.

Демонстранти су огорчени због владиног Предлога закона о полицији, криминалу, пресудама и судовима, који је у парламенту.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Према Предлогу закона, који се односи само на Енглеску и Велс, а не и на Шкотску и Северну Ирску, полиција би имала овлашћење да забрањује или да спречава протесте.

Недавни протест због новог закона у Бристолу, на југозападу Енглеске, претворио се у немире, у којима је повређено неколико полицајаца и запаљено више полицијских возила.

Питање овлашћења британске полиције отворено је у јавности недавно, након убиства Саре Еверард за које је осумњичен полицајац и жестоког одговора безбедносних снага против демонстраната који су негодовали због тог злочина, указујући на страх жена на улицама.

[table id=1 /]



Аутор: Бета

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *