БУНА У ЦРНОЈ ГОРИ, СРБИ НЕЋЕ ВИШЕ ДА ТРПЕ НАСИЉЕ! Народ против Кривокапића

0

Здравко Кривокапић. (Фото: Влада ЦГ)

Црногорски премијер Здравко Кривокапић окренуо је Србе против себе и навукао бес народа после одлуке да смени министра правде Владимира Лепосавића само зато што је рекао да у Сребреници није било геноцида!

“Јавно деловање министра Лепосавића од избора на функцију министра 4. децембра прошле године одступало је од званичних ставова Владе и Споразума лидера три победничке коалиције из септембра 2020. године. Оваквим Лепосавићевим чином доприноси се расту међуетничких тензија у Црној Гори, нарочито у односу на поједине мањинске народе, што је недопустиво. Нарушава се и обавеза Црне Горе проистекла из Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ, којом се Црна Гора обавезала на пуну сарадњу са Међународним кривичним судом за бившу Југославију”, навео је, између осталог, Кривокапић у свом предлогу.

Коментаришући ове наводе, лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић каже да је Кривокапићева влада заправо “резервна влада ДПС”.




– Јесте ли видели наслов у “Вијестима”? “Браво, премијеру”?! Сада је, дакле, очигледна та подршка Кривокапићу из самог центра антисрпске, антиправославне, антихришћанске и антицрногорске структуре у Црној Гори. Можда ће данас многим неупућеним и неинформисаним пљувачима и ботовима сендвичарима ове наказне владе настале противприродним блудом бити јасније зашто сам тврдио да је ова влада превара изборне воље грађана. Као и да је формирана као резервна влада ДПС, чији су главни задаци спасавање ДПС и уништење ДФ – истиче Медојевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Преварио грађане
Историчар Чедомир Антић каже да је Кривокапић преварио грађане Црне Горе јер се у предизборној кампањи лажно представио.

– Кривокапић хоће да каже да је Лепосавић прекршио закон тиме што није поновио флоскуле о геноциду у Сребреници. А министар Лепосавић није негирао злочин у Сребреници, али се од њега тражило да “призна” геноцид. Кривокапић јесте богомољац, али не припада оној грани хришћанства где су некад давно изнуђивали признања. Уосталом, све и да припада, инквизиција је укинута пре више од стотину година! Данас, он српском народу црта мету на челу, само наизглед невољно учествујући у кампањи мржње која за циљ нема правду за жртве Сребренице, већ ратни реваншизам и прогон Срба из БиХ – наглашава Антић.

Прочитајте још:  Хоће ли Трамп имати петље да уведе ратно стање ради понављања председничких избора?

[table id=1 /]



Информер

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *