Схи-архимандрит Гаврило Ралетиначки: Болесник није хтео да крши пост

0
послушање, пророчанства

(Фото Pixabay)

Јеромонах Петар, иначе мој ученик, причао ми је како његов деда ни у болести пре смрти није хтео да прекрши пост. У току болести зажелео је да му позовемо свештеника ради исповести и Причешћа. Ми смо му ту жељу одмах испунили. После молитве и Причешћа, укућани су замолили свештеника да болесника разреши од поста, и свештеник је то одмах учинио. Али деда није хтео ни да чује за мрсну храну. Зар сад, на крају живота, да се огрешим? То никако! И одбио је нашу понуду.

Мало доцније, почео је неком невидљивом да одговара. Нећу то да једем, бежим од мене! То је поновио још једном.

На наше питање с ким он разговара, одговорио је: неки црни човек, има рогове, већ двапут ми прилази и нуди неко мрсно јело, говорећи: Једи, ти си болестан! Али га ја отерах.



Кад су укућани после почели између себе говорити о његовој смрти, деда чу и рече: Не бојте се, нећу још. Ноћас тачно у 12 часова ја ћу отпутовати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И тако је и било.

Иза овог примера нека се поуче они што у болести траже мрсна јела, па чак и пред смрт, мислећи да ће им јело продужити живот. То је дело ђавоље, зато и долази враг да понуди мрсно, било преко људи или сам лично, те да би имао чиме оптужити на суду и душу му зграбити. Наш је живот Христос, а не јело и пиће, а ко од Христа бежи – тешко њему. Тај не зна зашта живи.

Прочитајте још:  ДАНАС ЈЕ МАРKОВДАН: Ево шта данас никако не би требало да урадите, утицаће вам на целу годину

[table id=1 /]



Борба за веру

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *