РУСКИ ПОЛИТИЧКИ БЕГУНАЦ ПРОНАЂЕН МРТАВ У ЛОНДОНУ: Истрага сумња на убиство

0

Лондон (Фото: Pixabay)

Николај Глушков, накадашњи руководилац у руској компанији Аерофлот, а потом дисидент који је пребегао у Велику Британију, вероватно је убијен у свом лондонском стану.

Према налазима истражних органа, непозната особа је подметнула доказе како би смрт Глушкова (68) изгледала као самоубиство, а начелник државне службе судске медицине, мртвозорник Чинијере Инајамаје, тврди да је Глушков убијен, преноси BBC.

Након што је оптужио Кремљ да користи Аерофлот за испумпавање новца, Глушков је најпре оптужен, а потом у марту 2017. године и осуђен на осам година затвора јер је, наводно, својој авиокомпанији наложио да пребаци 20 милиона долара на његове приватне банкарске рачуне у Швајцарској.




Кривични поступак је покренут у Русији док је Глушков био пословни партнер руског олигарха и пребега у Велику Британију Бориса Березовског, који је пронађен мртав у својој резиденцији код Лондона 2014. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Глушков је тада изразио сумњу да је Березовски убијен.

Британска антитерористичка полиција отворила је истрагу „из предострожности због веза које је имао тај човек“ али није навела идентитет покојника, док је дневник Гардијан објавио да је реч о Николају Глушкову, “Русу који је добио политички азил 2010. године у Великој Британији”.

Ћерка преминулог Глушкова Наталија, која је и пронашла мртвог оца у стану, изјавила је руском листу Комерсант да су на његовом телу пронађени трагови дављења.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *