Засладите се домаћом посластицом: Посни кроасани са џемом и орасима

0

Фото: Дидy Китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

20 гр. квасца
200 мл. топле воде
2 кашике шећера
2 кашике уља
1 кесица ванил шећера
330 гр. белог брасна тип 400
прстохват соли
110 гр. маргарина
Фил:

2 кашике џема од кајсија
2 кашике ораха

Упутство:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У ванглицу ставите топлу воду, квасац, шећер, ванил шећер и уље. Промешајте да се квасац истопи, додајте половину брашна и прстохват соли, промешајте, а затиим постепено додајте остатак брашна. Месите док не добијете лепу лоптицу. Ванглицу са тестом ставите у кесу и оставите на топлом око 30 минута.

Када је тесто надошло, премесите га и пребаците на побрашњену радну површину и оклагијом развуците танко тесто. Премажите га маргарином који сте извадили из фрижидера око 2 сата пре него што сте почели да правите, виљушком га лепо изгњечите да буде кремаст. Тако ћете га лакше размазати.

Пресавите тесто 2 пута.

Оставите отприлике кашику маргарина да премажите тесто по дужини и савијајте као на слици.

Овако савијено тесто, прекрите крпом и оставите да одстоји око 15 минута. За то време у чинијицу ставите две кашике џема од кајсије и две пуне кашике млевених ораха.

Када је тесто одстојало развуците га, исеците као на слици, ставите фил и мотајте кроасане као што је приказано на слици.

Ивице неце бити равне, њих исеците на траке, премажите филом и уролајте у пужа.

Кросане и пужиће ставите у плех обложен папиром за печење. Рерну укључите да се угреје на 260 степени. Док се рерна греје, кроасане прекрите крпом. Када се рерна угрејала убаците кроасане и пеците их око 15 – 20 минута, у зависности од рерне. Кроасане не премазујете нисачим.

Прочитајте још:  ЈОШ НИЈЕ KАСНО ЗА ЗИМНИЦУ: Рецепт за салату са зеленим парадајзом коју вероватно нисте правили на овај начин (ВИДЕО)

Оволико се добије од ове количине теста, ако мислите да је мало дуплирајте меру.

Пријатно!

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *