ИСТРАГА ПРОТИВ ОЦА САВЕ?! Шиптари га терете за ратне злочине

0

Игуман Сава Јањић (Фото: Јутјуб)

Савет за заштиту људских права и слобода из Приштине саопштио је да би против игумана манастира Високи Дечани Саве Јањића требало покренути истрагу због ратних злочина.

Саву Јањића, према мишљењу Савета, треба истражити “због његове улоге пре и током рата на Косову, због цивила заточених у манастиру Дечани“, због чега, сматрају, сноси главну одговорност, објавио је приштински лист „Репортери“, а преноси “Спутњик”.

“Очигледно незадовољни упозорењима које игуман Сава често упућује због угрожености Српске православне цркве на Косову и Метохији, из Савета за људска права инсистирају да се спроведе истрага о манастиру Дечани и могућој умешаности Саве Јањића у кршење ратних закона и хуманитарног права“, пише Косово онлајн.




Савет за заштиту људских права и слобода из Приштине сматра да је после 21 године од завршетка рата бесмислица рећи да је манастир Дечани угрожен.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Сава Јањић сада се жали да косовски Албанци и институције угрожавају манастир Дечане. У међувремену не спроводи међународне споразуме, попут одлука Уставног суда, не прихвата косовске институције и државу Косово, а одлуке судова прихвата селективно“, наводи Савет, уз тврдњу да је отац Сава “диригент српске пропаганде”.

[table id=1 /]



ФоНет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *