Украјински генерал: „Очистити“ све московске манастире

0

Азов (Фото: Јутјуб)

Узимајући у обзир ескалацију конфликта са Русијом, Украјина треба да консолидује ветеране, добровољце и ојача територијалну одбрану, изјавио је генерал-потпоручник Александар Скипаљски телевизији „Еспресо“.

Генерал је нагласио да не треба узимати у обзир само спољњег, већ и унутрашње непријатеља.

„Имамо снажну пету колону. То су људи који себе виде у саставу Русије. Данас сам са задовољством чуо да су то осиње гнездо (проруског опозиционара Виктора) Медведчука на острву на Дњепру, код Кијева, напали хеликоптерима. Тако и треба. Према непријатељу треба бити одлучан. Треба да очистимо све московске манастире (канонске Украјинске православне цркве, Московске патријаршије), одакле свакодневно стижу информације да стижу људи који се понашају и имају психологију руског диверзанта. Имамо много посла. Знајте, иза ове претње коју имамо, најопаснији напад ће бити с леђа. Зато треба да будемо опрезни“, објаснио је Скипаљски.



„У случају рата цела држава ће ратовати. Треба мобилисати Украјинце да не лове лабудове, већ Медведчуке (присталице Русије)“, додао је генерал.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, након државног удара у Украјини 2014. године канонска Украјинска православна црква Московске патријаршије се практично свакодневно налази на мети напада. Стално стижу вести о отимању украјинских цркава које се затим предају неканонској Православној цркви у Украјини.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *