Ова биљка позната је по цвету наранџасте боје, а од ње можете направити крему која је ОДЛИЧНА лечење многих кожних болести (РЕЦЕПТ)

0

Фото: Пиxабаy

Регенерише кожу, хидрира и штити од многих болести.

Невен је једна од најкориснијих биљака за негу и лечење коже. Садржи флавоноиде уз чију помоћ делује противупално па се користи против опекотина и рана, свих врста екцема, псоријазе. Омекшава кожу, регенерише је и хидрира, и важан је састојак многих козметичких третмана.

Биљка невен је најпознатија по свом цвету жућкасто-нарандзасте боје. Бере се за време сунчаних дана када је цвет отворен, а суши на промаји. Пријатног је мириса. У народној медицине важи за цвет од којег се праве најбоља уља и мелеми за негу. Посебно се препоручује за негу суве и перутаве коже.

Употреба невена за кожу:

Обнавља површински слој коже епидерм, и на тај наћин убрзава зацељивање кожних промена, чак и отворених рана које не зарастају, пише Здрависсимо.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Антибиотик – цвет невена се користи за тинктутере, уља, масти, и за чај. Добар је за лечење рана, осипа на кожи, чирева и опекотина свих врста. Помаже и код алергијских реакција.

обнавља површински слој коже (епидерм)
олакшава зарастање рана
елиминише брадавице
омекшава задебљања на кожи и жуљеве
помаже код акни и митисера
једноставна је и ефискасна терапија за суву кожу
успорава процес старења
сузбија флеке, старачке пеге, ожиљке

Крема од невена




Састојци: четвртину шоље латица осушеног цвета невена, четвртину шоље екстрадевичанског маслиновог уља, 20 г пчелињег воска

Припрема: Маслиново уље и латице невена грејте око 10 минута на умереној температури, а затим оставите поклопљено неколико сати. Потом процедите кроз газу. Добијено уље сипајте у нову посуду за кување и додајте рендани пчелињи восак уз стално мешање док се не растопи. Смесу пребаците у теглицу и оставите да се охлади. Добијена невенова крема има дуг рок трајања само ако се чува затворена и на хладном месту.

Прочитајте још:  Молба родитеља деце вртића из Зрењанина: Вратите деци вртић "Невен"

Савет: Крема од невена се показала изузетно ефикасна и против убода инсеката. Невен испушта мирис који одбија комарце, као и остале летеће инсекте, а крема од невена помаже да се кожа на место убода смири и да се што брже залечи.

Пре употребе било ког лека или креме посаветујте се са вашим лекаром.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *