ПОСНИ ПУЖИЋИ са ајваром и младим луком: Брза и лака припрема

0

Фото: Дидy китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Данас спремамо посне пужиће са ајваром и младим луком.

У ванглицу ставите 20 гр. квасца, 200 мл. топле воде, 6 кашика уља и једну кашичицу шећера, промешајте да се квасац истопи, затим додајте мало по мало 360 гр. брашна (меко, тип 400) и пола кашичице соли.




Замесите тесто, ставите ванглицу у кесу да н адолази 15,минута. Затим премесите и оставите да се удвостеучи. 110 гр. маргарина, извадите 2 сата раније, да омекша и лепо га умутите са две кашике ајвара (ако заборавите, са феном за косу, омекша за 2 минута).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Две везе младог лука, насецкјате на колутове, мало посолите и оставите да омекша. Када је тесто надошло, премесите га, пребаците на побрашњену радну површину, развуците у правоугаоник, премажите мешавином маргарина и ајвара, затим равномерно распоредите млади лук. Уролајте и сеците на око 4 цм. дебљине.

Поређајте пужиће у плех, обложен пек папиром. Оставите их да надођу 10 – ак минута, па убаците у рерну загрејану на 220° – 230°. Пеците их око 15, 20 минута у зависности од рерне.

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *