Овде тајне службе немају приступ: Ово је најсигурнија апликација за дописивање

0

На тржишту напредних апликација за комуникацију води се жестока борба за сопствено „парче колача”, а ове године прави хит је „Телеграм“.

Оно што „Телеграм“ издваја од конкуренције јесте то што је тренутно најбржи и најсигурнији јавни канал за дописивање. Поред тога ова платформа нуди могућност пласирања објава, попут других популарних друштвених мрежа.

Најбржа и најсигурнија јавна апликација

Апликација користи МТПрото протокол, и компанија која стоји иза апликације тврди да је Телеграм тренутно најбржа и најсигурнија јавна апликација.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У данашњем свету, где имамо доста цензуре, обичан корисник тражи могућност слободе говора“, каже Александар Ковачевић, ИТ стручњак.

Према његовим речима, „Телеграм“ је платформа у којој је заштићена комуникација клијената, а оснивачи компаније се хвале да је немогуће да тајне службе уђу у преписке клијената.

„’Телеграм‘ има могућност тајне преписке са било којим контактом који има инсталирану апликацију, а том приликом нема трага на серверима компаније. Корисник може да постави тајмер са временом трајања поруке. Након истека времена, преписка се брише. Као кључ за криптовање порука може да се користити слика, што Телеграм чини мање рањивим од конкуренције”, наводи саговорник Спутњика.

Телеграм је почетком ове године премашио 500 милиона активних корисника месечно, док је у 2020. био осма најпреузиманија апликација на свету.




Једноставан за употребу

Апликација ради „у облаку“ (cloud), што са собом носи низ предности. Доступан је на свим популарним оперативним системима, а корисницима омогућава да порукама приступају где год да су.

„Апликацију карактерише једноставност, чак и особе које се слабије познају савремену технологију могу без проблема да комуницирају. Перформансе су одличне, брзина је на нивоу постојећих канала. Могући су конференцијски разговори, а у четовима су заштићени подаци. Између осталог, умрежавање је једноставно. Корисници на својим апаратима добијају обавештења о другим корисницима који су приступили ’Телеграму‘. Повезују се контакти са постојећим на телефону“, објашњава Ковачевић.

Прочитајте још:  Принц Хари прогласио принца Вилијама кривим за скандал са нацистичким униформама

Четови без ограничења

Гласовни четови на каналима и у јавним групама немају ограничења броја учесника. Разговоре уживо истовремено могу слушати милиони људи, а захваљујући томе сваки налог на „Телеграму“ сада може постати радио-станица.

Захваљујући новој опцији, гласовни четови сада се могу сачувати и у облику подкаста, списак учесника у дискусији сада садржи и њихове биографије, слушаоци се могу јавити, односно „подићи руку“ како би учествовали у дискусији, а говорници се могу прикључити чету у име својих канала.




Од децембра 2020. године гласовни четови на „Телеграму“ били су доступни само у групама.

Спутњик на „Телеграму“

Како наводи наш саговорник, „Телеграм“ се издваја и по томе што функционише као непрофитна организација. Оснивачи планирају и да тако и остане – никада неће наплаћивати своје услуге, не желе да продају простор за рекламе. Како наводе у компанији, „Телеграм“ никада неће бити продат другој компанији. Тиме се избегава могућност да нека страна фирма купи апликацију, и на тај начин добије базу корисника и приступ серверима.

„Телеграм“ је постао веома популаран у Србији. Свакога дана велики број корисника инсталира ову апликацију на телефону. Преко ње можете да приступите каналу редакције Спутњик Србија. Будите у току с најновијим дешавањима, коментаришите садржаје у реалном времену и размењујте мишљење с нама.

[table id=1 /]



Миленко Ковачевић / Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *