Ритмови расистичких молитви

0

Недавно је у Њујорку објављена књига „Ритмови молитви: Збирка медитација за обнову“ (A Rhythm of Prayer: A Collection of Meditations for Renewal), коју је објавила прогресивна хришћанска ауторка Сара Беси. Књига је постала бестселер. Књига је намењена женама. Ево описа књига са Амазона:

„Бестселер New York Times -а. Ова збирка дирљивих и нежних молитви нуди опуштање, радостан осећај успешне борбе и позив на акцију за све оне који су уморни, бесни, узнемирени и надају се. Написале су Барбара Браун Тејлор, Амена Браун, Нада Болц-Вебер и други уметници и мислиоци које промотер књиге Гленон Дојл назива својим омиљеним писцима вере“.

Није тајна да смо преморени, под стресом и на ивици „прегревања“. Ова истина стара је колико и време – због чега видимо мноштво молитвених кругова у мноштву црквених традиција. Ови састанци су места поверења где људи траже помоћ, наду и мир, надахнути Богом и једни другима.

Ова књига дело је познате ауторке Саре Беси, ова књига слави и поштује традицију молитве у књижевном облику. Ова збирка молитава пратилац је свима који на путу вере доживљавају неизмерне радости и потешкоће. У овој збирци молитава све је то именовано наглас, пружајући читаоцима прилику да схвате пуну тежину онога што носе. Ови књижевни списи нуде и шири поглед на наду – ону која се може обновити и учинити новом. Свака молитва је оригинални текст који укључује нове есеје Саре Беси.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Покривајући ширину емоционалног пејзажа, ове дубоко продорне, а истовремено „провокативне“ молитве пружају читаоцима прилику да се ближе упознају са разноврсним језиком и облицима молитвених текстова.

Књига садржи „Молитву уморне црнкиње“ Чанекуе Валкер-Барнес, доцента Теолошког факултета Универзитета Милосрдна Mercer (Баптистички универзитет у Џорџији).

Молитва за даривање мржње
Ево цитата из овог дела.

„Молим се да ми помогнете да мрзим Беле људе – знате, такве типичне белце. Бираче који воле Fox News и подржавају Трампа, који су „слепи за боје“, али који дају танано осмишљене и прикривене расистичке коментаре о нама. Људе који ме радо позивају на вечеру, али упозоравају комшије да буду на опрезу сваког тренутка, када странац обојени човек пролази поред њихове куће. Људе који у црквама и малим групама дочекују црнце, али нас означавају као јеретике, ако верујемо да је хришћанство вера сиромашних и потлачених. Људе који нам учтиво говоре да можемо да одемо, али од којих доживљавамо расну микроагресију у има парохијама“.




Капуљаче Кју Клукс Клана
Даље: „Господе, ако је то твоја воља, очврсни ми срце. Не дозволи ми да се трудим да видим најбоље у људима. Не дозволи да се надам да ће белци моћи да се поправе. Уместо тога, помозите ми да их замислим како носе беле хаљине са капуљачом, како стоје испред запаљених крстова “.

Прочитајте још:  Споменик црногорској срамоти : Живот у мржњи (2)

Такође и следеће:

„Дозволите ми да их видим као безнадежно непокајане фанатичне ниткове који су хулили на Светог Духа и који морају да буду предати лукавом“.

О, мој Боже, како смо далеко отишли од доктора Кинга, зар не?

Сада замислите да сте бели студент на Универзитету Мерси, а да је др Валкер-Барнес ваш професор. Како можете положити у њеној групи знајући да је ваша професорка отворени расиста и тражи од Бога да јој помогне да мрзи људе попут вас?

Заправо се не ради о поремећеној мржњи Чанекуе Валкер-Барнес, која каже да је њено служење усмерено на „смирење“. Говоримо о „прогресивном“ воук-естаблишменту (воук-култура је политички појам изведен из афроамеричког дијалекта енглеског језика, а означава повећану пажњу на питања у вези са социјалном, расном и родном правдом – ур.), који издиже мржњу према белцима.




Како су, дођавола, ово подржали уредници Convergent Books-а, који се убраја у престижне издавачке куће Penguin Random House? Дозвољавају ли они расну мржњу, ако је усмерена против белаца? Јасно је да је то тако. Прочитао сам неколико критика књиге «Ритмови молитава» и нико од њих није показао изненађење или запрепашћење што се Валкер-Барнес моли Богу да јој помогне да мрзи белце и моли Бога да јој помогне да их све види као припаднике Кју Клукс Клана. Ни један. Наравно, Валкер-Барнес не би ни написала тако богохулну, мрску, расистичку молитву да је мислила да ће се суочити са било каквим санкцијама свог универзитета или свог професионалног окружења.

Воук-естаблишмент
Дошао сам до закључка да овај пробуђени воук-естаблишмент у потпуности подржава распаљивање мржње према белцима. Ово је, јасно је, плод критичке расне теорије (КРТ је теорија да је расизам својствен белом становништву Сједињених Држава, а што је у вези са васпитањем у духу тзв. „белих привилегија“ које деца из овог дела популације добијају прим. ред.). Ове недеље, јужњачки баптистички црни пастор Води Баучам објавио је невероватно уверљиву оптужбу против теорије критичне расе и какве штете наноси евангелистичким црквама: „Граница дељења: Покрет социјалне правде и претећа евангелистичка катастрофа“» (Fault Lines: The Social Justice Movement and Evangelicalism’s Looming Catastrophe Kindle Edition).

Баучам не штеди заједљиве речи. Он пише:

„Много је искрених, мада можда наивних хришћана који би, кад би знали идеологију која стоји иза ове ‘теорије ‘, побегли од израза ‘социјална правда’ попут пацова са брода који тоне… Актуелни моменат је сличан двојици људи који стоје са обе стране пукотине пре него што се изненада отвори. Када дође до померања, земља ће се отворити и провалија која је некада била невидљива постаће видљива и њих двојица ће бити на њеним супротним странама. То се догађа данас. У неким случајевима је пукотина већ ту. Чак се и цркве не слажу око ове теорије. Конгрегације губе донаторе, кадрове и руководство. Збуњеност умова је очигледна. Факултети су подељени: неки професори су отпуштени или ‘затражено је да напусте посао’. Породице су у завади. Бракови се распадају. И сигуран сам да је до сада слаба пукотина на овој линији раседа само мали део онога што предстоји .“

Прочитајте још:  Одакле потиче мржња Румуна према Русима?

Не, не пишем овај чланак да бих зауставио поделу. Пишем како бих јасно дефинисао обе стране са линије пукотине и подстакао читаоца да направи правилан избор.




Раскол се не може зауставити
Намеравам да посветим посебан део овој моћној и релевантној Баучамовој књизи, али дозволите ми да подстакнем хришћанске читаоце да је купе и поделе са свима које познајете. Важно је. Назовимо ствари својим именима: оно што представљају Валкер-Барнес и њени „прогресивни“ хришћански савезници је дух Антихриста. Богохулно је позивати Бога да нам помогне да мрзимо људе уопште, а камоли да их мрзимо расном мржњом. А Води Баучам нас учи управо томе.

Много година сам на страницама овог листа говорио да „прогресисти“ зазивају у живот „расистичке демоне“ које ни они сами после не могу контролисати. „Ритмови молитви“, или барем допринос Валкер-Барнес-а овој књизи, је обожавање демона расне мржње. И то поздравља и промовише издавач који припада мејнстриму. До јутрос, када сам ово видео на конзервативним веб локацијама, нисам нашао никакву критику у вези с тим. Управо у то верују ови људи, ти „прогресисти“. Они припремају земљу за насилни расни сукоб. Води Баучам описује „антирасистичку“ пропаганду на следећи начин:

„Ако црнци расизам осећају и знају, а белци то не могу познати (јер су подразумевано расисти због свог васпитања у духу „белих привилегија“), онда је једини прихватљив одговор за белце следећи: седи, затвори се и слушај шта црнци могу рећи о овоме“.

Људи попут Чанекуе Валкер-Барнеса се извлаче из овога јер сви белци у њиховим друштвеним и професионалним круговима седе мирно и ћуте, што се само по себи подразумева. А они који се, попут Кирана Бхатачарија (који, судећи по његовом презимену, такође није бео), суочавају са неподношљивим теретом прогона који пада на њих да им уништи каријеру и живот.

Борите се против расиста, а не са црнцима
Међутим, нису сви белци, као ни сви људи уопште, слични овим кукавним белим либералима. За оне који мрзе расизам, време је да престану да буду без кичме и проговоре. Не прихватајте анти-црни расизам, који је такође дух антихриста! Устаните против сваке расне мржње! Борите се против менаџера продавница који продају ову књигу мржње. Реците свима да знате да на Универзитету добротворних организација ради отворени расист. Када ваша школа или школа вашег детета уче децу оваквом смећу, посвађајте се са школском управом. Не дозволите да све прође некажњено. Ако ваша црква ово учи, напустите ову цркву. То зло никада неће престати док му се људи доброте не супротставе, као што то чини Води Баучам, и не захтевају да оно нестане.

Прочитајте још:  Странчарењем разбија се Србство: Сва та Српска национална већа




Идеологија зла
Подсетићу вас да је пропаганда попут „Ритмова молитве“ оно што је преднацистичка Немачка учинила Јеврејима, припремајући Немачку за холокауст. То је оно што је владајуће племе Хути учинило са својим будућим жртвама (племе Тутси) у Руанди, припремајући Руанду за геноцид 1994. године. Ако би у овом молитвенику аутори позвали Бога да помогне човеку да научи да мрзи обојене људе, ми бисмо тачно знали шта имамо пред собом и праведно бисмо то осудили без икаквих резерви. Али наши институти – научне и академске институције, издавачке куће, медији и други – заробљени су овом злом идеологијом. Ако иступимо против тога и то одмах, без страха и извињења, историја нам говори куда би то могло да води.

Опет, да нагласимо, проблем није у др Чанекуе Валкер-Барнс. Проблем је у прогресивно управљајућем систему – научним и образовним институцијама, издавачким кућама, па чак и трговинама на мало – који величају „антибелу“ верзију расне мржње. Верујем да би др Чанеки требало да има законско право да објављује своја дела. Али ипак их треба осудити на најодлучнији могући начин.

Прогресисти су преузели институције друштва

Ви можете купити ову књигу са молитвама Чанекуе Валкер-Барнес као поклон расној мржњи на Амазону. Међутим, на овој мрежи не можете купити трезвену, аргументовану књигу Рајана Т. Андерсона која критикује трансродну идеологију. Тако се пројављује у рукама „прогресиста“ – не либерала, већ управо „ прогресиста“ – заузимање институција.

То морално лудило никада неће престати ако сви само седимо и надамо се да ће једног дана нестати. Борите се сада, јер ће убудуће битка бити много тежа и, не дај Боже, још жешћа. Ако се ово догоди, ако пуцњава почне, сетите се да је то „прогресистичка“ елита учинила свима – црним, белим, смеђим. Свима нама. „Прогресисти“ нас отворено уче да се мрзимо на основу расе. На жалост, они се чак и моле за то!

[table id=1 /]



Превео Ц.Г. / naukaikultura.com

ИЗВОР: https://www.theamericanconservative.com/dreher/a-rhythm-of-racist-prayer/

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *