Као свака комунистичка колонија: БЕОГРАД ДОБИЈА БИСТУ СИ ЂИНПИНГА?

0

Си Ђинпинг (Фото: Правда)

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) истакли су у свом новом саопштењу да су предали званични захтев председнику Републике Србије Александру Вучићу да Београд добије бисту председника НР Кине Си Ђинпинга.

– Постављањем бисте Си Ђинпингу наша земља би се на достојан и симболичан начин одужила народу НР Кине и њиховом лидеру, на великој помоћи и доприносу у борби са коронавирусом у Србији – пише у саопштењу.

Они у саопштењу наводе да би најбоље било да биста председнику НР Кине буде постављена у Парку пријатељства на Новом Београду, недалеко од амбасаде Кине која је бомбардована 1999. године.




Саопштили су да је разлог њихове иницијативе за подизање бисте председнику Кине је тај што је ова пријатељске земља од почетка епидемије била уз Србију као и да је НР Кина је послала делегацију лекара на самом почетку епидемије у Србију, а из социјалистичке Кине набављене су и две трећине вакцина против корона вируса којима су вакцинисани грађани Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– На тај начин, народ Србије требало би да се захвали народу Кине и другу Си Ђинпингу. Велика већина народа у Србији у Си Ђинпингу и Комунистичкој партији Кине, која ове године обележава велики јубилеј, 100 година од оснивања, види као своје искрене пријатеље.

Подсећамо да је Кина ставила вето у Савету безбедности Ујединих нација када је НАТО отпочео злочиначку агресију на нашу земље, а такође социјалистичка Кина не признаје лажну државу Косово. Док су нас други гађали осиромашеним уранијумом, и данас после 22 године и даље сматрају то оправданим, Кина нам је увек само помагала и бранила наше интересе. – стоји у саопштењу.

Прочитајте још:  Београд склон конфронтацији са Москвом

Истакли су и да су Кинези били најбројнији инострани гости у Србији пре епидемије, а биста ће само проширити интересовање грађана ове пријатељске земље за посету Србији.

– НКПЈ и СКОЈ су предали писмо и Влади Републике Србије и градоначелнику Београда са истим захтевом. НКПЈ и СКОЈ смтрају да на овај начин, наша земља ће се одужити достојанствено и симболично чином захвалности, како се никада не би заборавили прави пријатељи. – закључили су у саопштењу НКПЈ и СКОЈ.

[table id=1 /]



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *