Хаос од раног јутра: Велики сукоби у Јерусалиму, безбедносне снаге упозоравају

0

Полиција је данас одлучила да забрани Јеврејима да уђу у подручје Храмске горе у Јерусалиму, а била је спремна и да разматра да ли да дозволи планирану параду израелских националиста, услед упозорења безбедносних снага да би “марш застава” могао да доведе до даље ескалације насиља, пренео је “Тајмс оф Израел”, додајући да су почели нереди.

Велики сукоби су почели јутрос на Храмској гори, када је полиција упала у то подручје након што се на хиљаде Палестинаца окупило тамо током ноћи, а за то време су скупљали камење и разно ручно израђено оружје, јавља лист.

ПОЛИЦИЈА ЈЕ НАПАДНУТА И ОДМАХ ЈЕ ОДГОВОРИЛА ШОК БОМБАМА, А НА ДЕСЕТИНЕ ДЕМОНСТРАНАТА СУ БАЦАЛИ КАМЕЊЕ СА ХРАМСКЕ ГОРЕ НА ПУТ ЈУЖНО ОД КОМПЛЕКСА, ЧИМЕ СУ БЛОКИРАЛИ ПУТ, АЛИ НИКО НИЈЕ ПОВРЕЂЕН, НИТИ ЈЕ НАНЕТА МАТЕРИЈАЛНА ШТЕТА.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У недељу увече је, трећи дан заредом, дошло до жестоких окршаја између палестинских демонстраната и израелске полиције, а најмање 25 особа је повређено и 23 ухапшено.




Храмска гора је свето место и за Израелце и за Палестинце.

На овом месту се налази џамија Ал-Акса, треће најсветије место у исламу, а Јевреји га поштују као своје најсветије место, где су стајала оба библијска храма, додаје “Тајмс оф Израел”.

Прочитајте још:  Нови сукоби миграната код Суботице: Рафали на три локације, троје рањених, један пронађен мртав




“Након безбедносне процене коју смо недавно донели, полицијски начелник Коби Шабтаи је одлучио да у овом тренутку не дозволи посете Храмској гори”, навела је полиција у данашњој изјави и забрана се односила на улазак Јевреја.

[table id=1 /]



Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *