ЕРДОГАН СЕ ОСИЛИО: Мобилисаћемо цео свет против Израела!

0
турске

Турски председник Реџеп Таијип Ердоган (фото: tccb.gov.tr)

Турска ће мобилисати цео свет, посебно исламски, како би зауставила израелски терор над Палестинцима и окупацију, изјавио је данас турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Он је у телефонским разговорима са палестинским председником Махмудом Абасом и политичким лидером покрета Хамас Исмаилом Ханијеом поновио да Анкара подржава циљеве Палестинаца и да ће стајати уз њих, саопштено је из Ердогановог кабинета.

Ердоган је током телефонских разговора с палестинским челницима најоšтрије осудио израелске нападе на Палестинце и комплекс џамије Ал-Акса у Јерусалиму, упозоривши да је у питању тероризам, пренела је агенција Анадолија.

“Осудио сам ове подмукле нападе који вређају савест, не само муслимана, већ и целог човечанства. Нагласио сам да ћемо урадити све како би се цео свет мобилисао, посебно исламски, како би се зауставио терор и окупација”, написао је Ердоган на Телеграму после разговора, пренео је Дејли сабах.

[table id=1 /]

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *