Данас је највећи хришћански ПРОРОК: Не чешљајте се, јер ћете призвати ЗЛО

0
Foto: Shutterstock

У неким крајевима Србије људи верују да на данашњи дан не треба да се чешљају, јер се тако изазивају змије!
Рођен 600. година пре Христа у селу Анатоту, код Јерусалима. Почео је пророковати у 15. години у време цара Јосије. Пророковао је покајање цару и великашима и лажним пророцима и свештеницима; и у време тога цара Јосије једва се спасао од руке огорчених великаша.

Цару Јоакиму је прорекао смрт и десило се.

Цару Јоакиму је прорекао да ће његов погреб бити као погреб магарца, однсоно да ће га мртвог избацити из Јерусалима, а да ће му се тело дуго повлачити по земљи без погреба. Због тога је Јеремија бачен у тамницу. Пошто у тамници није могао да пише Јеремија је позвао Варуха, који је стајао код прозорчића тамнице и диктирао му је пророчанства. Када је цару прочитано ово пророчанство, гневан је хартију бацио у огањ. Промисао Божји спасе Јеремију из тамнице.
Цару Јехонији је прорекао да ће бити одведен у Вавилон са целом породицом и да ће тамо умрети, а тако се у догодило. Јеремија је кроз Јерусалим прорицао пад Јерусалима и ропство у јарму Вавилоњана. Писао је робљу јеврејском у Вавилон, да се не надају повратку у Јерусалим, јер ће остати у Вавилону седамдесет година, а то се такође догодило.

Вавилонци су заузели Јерусалим како је рекао.

Ускоро су Вавилонци заузели Јерусалим, град опљачкају и разоре, а огроман број Јевреја посеку у долини Тотеф на месту где су деца клана на жртву идолима. Јеремија је огањ из храма сакрио у дубок бунар.

Постоји предање, да је сам цар Александар Велики посетио гроб пророка Јеремије. По наредби цара Александра тело Јеремијино пренето је и сахрањено у Александрији.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.