Данас је највећи хришћански ПРОРОК: Не чешљајте се, јер ћете призвати ЗЛО

0

Foto: Shutterstock

У неким крајевима Србије људи верују да на данашњи дан не треба да се чешљају, јер се тако изазивају змије!
Рођен 600. година пре Христа у селу Анатоту, код Јерусалима. Почео је пророковати у 15. години у време цара Јосије. Пророковао је покајање цару и великашима и лажним пророцима и свештеницима; и у време тога цара Јосије једва се спасао од руке огорчених великаша.

Цару Јоакиму је прорекао смрт и десило се.

Цару Јоакиму је прорекао да ће његов погреб бити као погреб магарца, однсоно да ће га мртвог избацити из Јерусалима, а да ће му се тело дуго повлачити по земљи без погреба. Због тога је Јеремија бачен у тамницу. Пошто у тамници није могао да пише Јеремија је позвао Варуха, који је стајао код прозорчића тамнице и диктирао му је пророчанства. Када је цару прочитано ово пророчанство, гневан је хартију бацио у огањ. Промисао Божји спасе Јеремију из тамнице.




Цару Јехонији је прорекао да ће бити одведен у Вавилон са целом породицом и да ће тамо умрети, а тако се у догодило. Јеремија је кроз Јерусалим прорицао пад Јерусалима и ропство у јарму Вавилоњана. Писао је робљу јеврејском у Вавилон, да се не надају повратку у Јерусалим, јер ће остати у Вавилону седамдесет година, а то се такође догодило.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вавилонци су заузели Јерусалим како је рекао.

Ускоро су Вавилонци заузели Јерусалим, град опљачкају и разоре, а огроман број Јевреја посеку у долини Тотеф на месту где су деца клана на жртву идолима. Јеремија је огањ из храма сакрио у дубок бунар.

Прочитајте још:  КОРОНА ТРОВАЊЕ И ПРОКЛЕТСТВО ЗЛАТА: ЗАШТО ЈЕ БОГ СВЕ ОВО ДОПУСТИО?

Постоји предање, да је сам цар Александар Велики посетио гроб пророка Јеремије. По наредби цара Александра тело Јеремијино пренето је и сахрањено у Александрији.

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *