Настављено бомбардовање Газе, Хамас одговорио са преко 200 ракета (ВИДЕО)

0

Израел (Фото: Принтскрин)

ИЗРАЕЛСКИ авиони јутрос су наставили ваздушне ударе на палестински појас Газе, а припадници Хамаса одговорили су испаљивањем ракета на Израел, број жртава сукоба сваког дана расте али и притисак међународне заједнице да се они окончају.

Палестинске власти потврдиле су да су најмање четири особе погинуле данас у једном од неколико ваздушних удара на север Газе, као и да су израелски авиони уништили једну џамију, преноси Ројтерс.




Сирене су се данас огласиле и у више градова на југу Израела упозоравајући на ракетни напад из Газе, а Хамас је преузео одговорност за лансирање ових ракета.

9:00 Огласила се израелска војска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Преко 200 ракета испаљено је ноћас на Израел из Газе. Половина је пресретнута, саопштила је израелска војска.

Хиљаде Палестинаца протестовале су рано јутрос у граду Наблусу на Западној обали.

У уживо преносу Би Би Си-ја о ситуацији у Гази иза новинара се срушила погођена зграда. Више о томе можете читати кликом ОВДЕ.

8:43 Гутереш: Одмах обуставити сукобе у Гази и Израелу

Генерални секретар Уједињених нација (УН) Антонио Гутереш позвао је на тренутни прекид непријатељстава у Израелу и Појасу Газе, рекао је новинарима портпарол УН Стефан Дижарик.




“Генерални секретар апелује на две стране да одмах прекину борбе у Гази и Израелу“, изјавио је Дижарик.

Он је нагласио да су УН спремне да помогну у израелско-палестинском договору на основу релевантних резолуција УН, међународног права и билатералних споразума, уз помоћ других посредника, међу којима је навео Русију, САД и Европску унију.

Прочитајте још:  Израелске дипломате једногласно су затражиле оставку генералног секретара УН: СВЕТСКИ РАТ ДОЛАЗИ

Дижарик је потврдио и да су УН укључене у напоре да се обезбеди неопходна хуманитарна помоћ за угрожено становништво у Гази, пренео је Танјуг.

Нема назнака да би сукоб могао да се смири и број жртава се сваког дана повећава. Палестинци су данас пријавили и 11 убијених на окупираној Западној обали у сукобима демонстраната и израелских снага безбедности, а од понедељка у Гази су убијене најмање 132 особе, међу којима 32 деце и 21 жена, а 950 особа је рањено, саопштили су палестински медицински званичници, преноси Спутњик.

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *