Валентина је РОДИЛА 69-оро ДЕЦЕ, била је трудна чак 18 година! Али то није спречило њеног супруга да уради ГРОЗНУ СТВАР

0

Данас, већина жена има једно до три детета, али у 18. веку, имамо податак о жени која је родила чак 69 деце.

Сигурно се питате како је то могуће.

Валентина Васиљева је била супруга сељака по имену Феодор Васиљев из Шује у Русији. Породица је живела 1700-их, између 1707-1782. Верује се да је Валентина умрла у 76. години, оставивши потомство од 69 деце, од којих је само 2 умрло као бебе.

Према подацима из манастира Николскиј, Феодор Васиљев је 1834. године имао 82 деце, из два брака.
Према Гинисовој књизи рекорда, где се тврди да је она „најплоднија мајка икада“, жена је прошла кроз 27 порођаја: 16 од њих резултирало је близанцима, 7 тројкама и 4 четворкама.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очигледно је да није рађала читав период свог живота. Ако се израчунају њене „плодне“ године, можемо закључити да је то отприлике између 1725-1765. Ово нам оставља 40 година за 27 трудноћа. Пошто на први поглед ово звучи заиста невероватно, направићемо неке прорачуне.

У 40 година, Валентина Васиљева је била трудна чак 27 пута.

Сви знамо да просечна трудноћа траје 40 недеља. Међутим, што више деце имате, већа је вероватноћа да ће ваш пород доћи раније. Према прорачунима, госпођа Васиљева је могла да има 37 недеља трудноће са близанцима, 32 недеље трудноће са тројкама и 30 недеља трудноће са четворкама.




Ако све ово саберемо, добићемо 936 недеља. Година се састоји од 52 недеље, па ако поделимо добијене бројеве, добићемо 18 година. Дакле, госпођа Васиљева је морала да проведе читавих 18 година свог живота са трудничким стомаком. Звучи заиста невероватно, зар не?

Прочитајте још:  Доналд Трамп: Русија је украла америчку технологију за хиперзвучне ракете

Према списку који је манастир Николскиј послао у Москву 27. фебруара 1782. године, Феодор Васиљев је у то време имао 82 деце из два брака.

Његова друга жена му је „поклонила“ 18 деце: 12 близанаца и 6 тројки. Подаци са списка објављени су 1834. године у Санкт-Петербуршкој панорами.

[table id=1 /]



Магазин новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *