ДАНАС ЈЕ ДАН ВЕЛИKИХ МУЧЕНИKА: Ако желите да нађете сродну душу онда никако не радите ово!

0

Свети мученици Тимотије и Мавра

Српска православна црква слави свете мученике Тимотија и Мавру. Чудна је била судбина ових мученика, младожење и невесте. На двадесет дана по њиховом венчању, били су изведени на суд због хришћанске вере, пред тиваидског намесника Ариана, у време цара Диоклецијана. Тимотеј је био отац цркве у своме месту.

– Kо си ти? упита га намесник. Тимотије одговори: – Хришћанин сам и отац цркве Божје. Рече му намесник даље: – Зар не видиш ти око тебе приготовљена оруђа за мучење? На то Тимојет одговори: – И ти не видиш анђеле Божје који ме крепе. Тада је намесник наредио да му се желсзном шипком прободу уши, тако да му од бола зенице очне искочише.




Његова жена Мавра је најпре била уплашена од мука, но кад ју је муж охрабрио, и она исповеди своју непоколебљиву веру пред намесником. Он је наредио да јој се прво сва коса почупа, а потом и прсте на рукама одсеку. После многих других мука, којима би убрзо подлегли да их није одржавала лагодат Божја, обоје су били разапети на крст, једно према другом. И тако висећи на крсту, осташе у животу пуних девет дана саветујући и храбрећи једно друго у трпљењу. Десетога дана предали су свој дух Господу, и тако су постали достојни његовог царства.

Према народним обичајима, данас никако не ваља шишати косу, ако желите да пронађете сродну душу или сачувате љубав коју већ имате. Овај обичај су практиковали и мушкарци и жене.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]

Прочитајте још:  Какав је крај европског натчовека?



Kурир.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *