Шиптари планирају да направе косовску православну цркву и тако преотму српске светиње на КиМ

0

Не треба искључити да ће Приштина покушати да направи нешто налик на Црногорску православну цркву на територији Косова и Метохије, упозорила је данас председница Владе Србије Ана Брнабић поводом писма власти у Приштини у којем су затражили од Унеска да се српске цркве и манастири уклоне из категорије угрожених.

Брнабићева је рекла је да је писмо које је представницима Унеска послао Аљбин Курти врхунац лицемерја и цинизма.

„Манастири су под сталним оком Кфора, посебно Високи Дечани. Не може да се каже да им није угрожена безбедност, а стални притисци на монаштво и Српску православну цркву се настављају”, указује премијерка, преноси Танјуг.



Брнабићева наводи да Курти у писму о српској културној и верској баштини и манастирима говори као о њиховој култури и верској баштини, такозваном косовском наслеђу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„То ми говори да не треба да искључимо да ће у коначници они покушати да направе нешто налик на Црногорску православну цркву Мираша Дедеића на територији Косова и Метохије, дакле неку њихову цркву. То је оно на шта смо ми спремни, знамо како да се дипломатским путем боримо против тога”, поручила је премијерка.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *