Време је за чај од зове: Јача организам и избацује токсине из тела!

0

Зова (Depositphotos/HS-Photos)

Зова је грмолика биљка за коју би свако пожелео да расте покрај његове куће и то не без разлога. Она је вековима гарантовала добро здравље свима који су је употребљавали у домаћинству, било као чај, сируп или на неки други начин.

О њеној лековитости писао је и чувени Kнајп, немачки пучки лекар.

Он је чак препоручивао да је људи посаде на својој окућници. Од ове лековите биљке најпре се употребљава цвет, који се суши за чај. Цветови, намењени сушењу за чај, беру се док се још нису сасвим отворили.



Зова помаже код разних болести

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Деловање чаја од зове цени се због јачања одбрамбених снага организма и као изврсно средство за знојење, које увек треба имати при руци чим се појаве први симптоми грипа или прехладе.

Две шоље врућег чаја од зове довољне су да подстакну организам на знојење, при чему се избацују отрови из тела и спречава развој грипа и прехладе. Исти ефекат можемо постићи уз чај од једнаке количине цветова зове и липе, који ће још припомоћи код упале грла.

Бобице зове подстичу измену ствари у организму и посебно су делотворне код разних реуматских болести и неуралгија. Kашу или пекмез од бобица зове правимо тако што бобице кувамо с медом (у размети 1:1).



Рецепт за чај од зове

Врхом пуна кашичица сувих цветова зове прелије се с два децилитра вреле воде, остави поклопљено 10 минута да одстоји, а затим се, што је могуће топлије, попије и одмах легне у кревет, те се добро покрије.

Прочитајте још:  Канцер успешно лечи корен ЧИЧКА: Рецепт за ЛЕКОВИТУ МЕШАВИНУ против РАКА

Сируп од зове

САСТОЈЦИ:
30 великих цветова
2 кг квалитетног меда
3 литра воде
сок од 3 лимуна

ПРИПРЕМА:
Цветове зове прелијемо са 3 литра воде и пустимо да одстоји око 24 сата. Процедимо и додамо мед. Kувамо на лаганијој ватри око 4-5 минута, уз често мешање, док не проври. Макнемо с ватре, додамо сок од 3 лимуна и сипамо у припремљене боце.

Чувати на хладном и тамном месту, пише Ординација.хр.

[table id=1 /]



БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *