Разматрана евакуација значајног дела Чачка, откривен епицентар експлозија

0

Серија експлозија у фабрици наменске индустрије „Слобода“ у Чачку потресла је тај град. Нико од радника или мештана није повређен у инциденту, док је министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао да је разматрано да се евакуише већи део Чачка због експлозија у „Слободи“.

Серија експлозија почела је око 1.30 сати и трајала је све до раних јутарњих сати. Радници који су се затекли у фабрици повукли су се у склоништа, одакле су касније евакуисани. И мештани који живе у околини фабрике напустили су своје куће у страху од последица експлозије.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је због експлозија у фабрици у директној вези са Вуком Чаушићем, шефом Сектора за ванредне ситуацијем и директором полиције Владимиром Ребићем.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Чаушић је отишао на терен и окупио 35 ватрогасаца плус 10 ватрогасаца из Чачка, који су дежурали. Наш највећи страх је био да неко није евакуисан, на сву срећу сви радници су евакуисани“, рекао је Вулин на РТС.

Према његовим речима, на сву срећу експлозија се десила у магацину готових производа, не у самој производњи.

„Разматрано је да се евакуише значајни део Чачка, али није било потребе. Након 24 сата од последње детонације, ватрогасци ће моћи да уђу“, каже Вулин и наглашава да је најбитније да све буде безбедно.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *