Кина одобрила вакцину за децу од три до 17 година

0

(Фото ЕПА/ ARSHAD ARBAB)

Кина је одобрила вакцину компаније „Синовак“ за хитну употребу за децу између три и 17 година, изјавио је директор те компаније Јин Веидонг.

Кинеска масовна кампања вакцинације, у оквиру које је до 3. јуна подељено 723,5 милиона доза, важи за особе старије од 18 година.

Када ће вакцина „Синовак“ бити одобрена за општу употребу малолетним лицима зависи од имунизационе стратегије здравствених власти Кине, навео је Јин за државну телевизију.
Он је рекао да малолетници имају мањи приоритет у вакцинацији против ковид-19, у поређењу са старијим особама, који су у већем ризику да добију озбиљније симптоме уколико се заразе.

Прелиминарни резултати из прве и друге фазе клиничких тестирања показали су да вакцина може да изазове имуни одговор код деце од три до 17 година, као и да су нежељене реакције биле благе, наводи Ројтерс.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како се додаје, државна фармацеутска кућа „Синофарм“, која користи сличну технологију као „Синовак“, такође припрема пријаву за употребу вакцине код млађих особа.

Вакцина „КанСино Бајолоџикс“ користи другачију технологију и ушла је у другу фазу тестирања особа између шест и 17 година.

„Синовак“ је, иначе, завршио фазу два клиничког тестирања где су учесници добили и трећу дозу, изјавио је Јин.

Код оних који су је примили, примећено је десетоструко повећање антитела у року од седам дана, односно 20 пута у року од пола месеца, пренео је Танјуг.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *