ШАРИЋ ОТКРИО КАКО ЗАПАД РАДИ ПРОТИВ СРБА: Рат у Југославији постао америчко оправдање за све остале интервенције у иностранству (ВИДЕО)

0
Горан Шарић

Хрватски историчар Горан Шарић изјавио је да одговорност за распад Југославије није само на западним силама.

Након Хладног рата и пада Берлинског зида, Америка није хтјела да промени своју политику. Рат у Југославији им је постао оправдање за све остале интервенције у иностранству, под паролом да се не сме поновити југословенски сценарио и Сребреница. САД су уз помоћ медија и поткупљених интелектуалаца дјеловале по принципу „проблем-интервенција-решење“, а појам геноцида искоришћавају до те мере да га обесмишљавају. По том принципу, ако је све геноцид – онда ништа није геноцид, наглашава Шарић.

Персонализујући, они наглашавају важност одређене личности коју пореде с Хитлером, свесни да је лакше мрзети ако је симбол зла оличен у једној конкретној особи (примери су Слободан Милошевић, Садам Хусеин и други).
Наводећи низ чињеница које говоре у прилог америчкој уплетености у рат у Босни и све сукобе на овим просторима, Горан Шарић говори о плаћеним америчким интелектуалцима који су објављивали такозване научне студије о САД која као и Ватикан седи скрштених руку, немајући удела у дешавањима на Балкану, док је реалност пак дијаметрално супротна.

Предавање Горана Шарића можете погледати на Јутјубу:

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Ало

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.