Сингапур ће 16-годишњем дечаку платити 166.000 долара одштете, јер је доживео срчани удар након прве дозе Фајзерове вакцине

0

Сингапур ће 16-годишњем дечаку платити 166.000 долара јер је доживео срчани удар након прве дозе вакцине против ковида-19, саопштило је јуче Министарство здравља те земље.

Пацијент, коме је била потребна интензивна нега, сада се опоравља и стабилан је. Вероватно ц́е у наредних неколико недеља бити пуштен куц́и. Међутим, морац́е да прође период рехабилитације пре него што се врати у школу и настави са другим активностима.




Исплата дечаку и његовој породици потпада под владин програм добровољне једнократне новчане помоц́и како би се надокнадили трошкови повезани са озбиљним нуспојавама примања вакцине против коронавируса, пише Блумберг.

Тинејџер је прву дозу Фајзер вакцине примио 27. јуна. Затим је добио тешки акутни миокардитис, вероватно узрокован вакцином, који је могао бити погоршан напорним дизањем тегова и великом потрошњом кофеина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Власти су нагласиле да користи од вакцине „и даље надмашују ризике“. Али додали су да би вакцинисани људи требало да избегавају напорне физичке активности недељу дана након што су примили прву или другу дозу.

[table id=1 /]



(Index.hr)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *