Зашто су неке цркве у Грчкој остале нетакнуте у пожарима – одговор светогорског старца

0

(Фото: Пиксибај)

“То је Божији знак који упозорава на предстојеће уништење, у којем ће се спасити само они који су јаки у вери”
Са почетком изненадних и неразумљивих догађаја у Авганистану – заузимањем Кабула од стране талибана, евакуацијом НАТО снага из Авганистана (о чему смо писали овде:) – напрасно је пажња читавог света прикована за ову земљу и тамошњу ситуацију која до пре месец дана никог није занимала.

А сада се различити политиколози надмећу са својим прогнозама, говорећи шта се у стварности догодило и шта ће по њиховом мишљењу бити. У међувремену, грчки новинари изабрали су другачији пут и преселили се на Свету Гору – да чују шта о томе говоре старци. Ево најзанимљивијих одломака из два интервјуа са старцима.

+ + +

oimos-athina.blogspot.com: Данас, 15.8.2021. године, прочитао сам у PENTAPOSTAGMA текст под насловом „Талибани у корист Турске“.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Портпарол талибана Мула Мохамед Јакуб рекао је за „Индепендент“: „Турска је земља са којом желимо да успоставимо блиске односе. Турску не доживљавамо као непријатеља, већ као савезника!“

Контактирао сам старца у вези овога, али уместо одговора, рекао је да преслушам мој разговор са њим у фебруару 2021. године, где је рекао да ће талибани склопити савез са неком земљом у региону, у замену за чију помоћ ће талибани покренути напад на… Курде да зауставе стварање великог Курдистана.

Старац ми је тада рекао да ће хиљаде авганистанских избеглица доћи у Грчку да би се спасили и да ће то бити први талас избеглица у Грчкој, и да ће бити још два таласа из две друге земље које ће бити увучене у велику рата на Блиском истоку.

Прочитајте још:  Седам посланица на седам цркава

Зашто гори Грчка – православни одговор

У пожарима у Грчкој догодила се три чуда!

orthodoxathemata.blogspot.com: Беседа са атонским старцем
– Старче, ствари се одвијају све горе и горе. Цела грчка је у огњу.

– Ја ћу ти рећи још нешто, а ти то добро запамти: 2022. године биће далеко горе него 2021.



– Јеси ли видео како су у паклу распламсале ватре, када је чак и небо постало црвено и црно, неке снежно беле цркве остале нетакнуте, на њима није било ни пепела ни чађи? То је Божији знак. Он упозорава на предстојеће уништење, у којем ће се спасити само они који су јаки у вери.

– Каква катастрофа предстоји? Шта имате у виду?

„Ја нисам пророк, дете моје. Али постоје духовни закони и правила. Уклонили сте Христа из свог живота. Уместо Литургија са ликом Дјеве Марије у православној Грчкој говорите о јединству религија, о верској и другој толеранцији. Стога, Христос напушта Грчку да би Аллах дошао и почео да дели правду.

– Како то мислиш, Старче? Пре много година, просветљени старац ми је рекао да ћемо још видети масакр џихадиста у грчким градовима. Хоћете да кажете да ће се то сада догодити?

„Бојим се да ће Грчка скупо платити разврат на коме њени владари вредно раде. Владари овог света сањају о великом ресету, али Бог ће их престићи, устројивши Свој преображај. И биће заиста велики.“

Као што видимо, имамо сведочење двојице грчких стараца који нису повезани један са другим и који кажу да ће талибани отићи у Ирак и Сирију, након чега ће чак стићи до Грчке, где ће организовати масакр. А ако узмемо у обзир речи новинара о разговору са неким старцем пре много година, онда већ имамо сведочење тројице људи. У овом случају све указује да се њихово пророчанство може и остварити. Господе, смилуј се!

Прочитајте још:  Свети владика Николај Велимировић: Казне Божије (Видео)

[table id=1 /]

Приређивач: Борба за веру



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *