ВАН ПАМЕТИ! Промовисање грађана Србије као јефтинe раднe снагe је неваспитано, исто као рекламирање ћерке да је лака женска (ВИДЕО)

0
Слободан Тешић (фото: Јутјуб)

Промовисање Србије као јефтине радне снаге је последица непостојања дугорочне стратегије наше економије и незнања оних који одлучују. То је ван памети. Замислите да домаћин рекламира своју ћерку за удају тако што каже, знате, она је лепа згодна, и није проблем да вечерас оде с вама у кревет. А након тога очекује да је неко узме за супругу, са њом планира породицу и живот, изјавио је економиста Слободан Тешић, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

– Отприлике то је то. Промовисати своје грађане као јефтину радну снагу је неваспитано, дугорочно лоше, и једноставно не могу да схватим оне који то раде – рекао је Тешић.

Он је рекао да уместо јефтине, треба да промовишемо квалитетну раду снагу.

– Нашу земљу треба промовисати истинито, а то је да ми имамо изузетно квалитетну и ранду снагу која је спосбна да брзо учи. И то је права ствар. Онај ко дође да инвестира у Србију са идејом да је овде квалитетна радна снага, и одмах укалкулише у цене својих производа да та радна снага кошта – истакао је Тешић.
Он је рекао да је ненормално да било који директор јавног предузећа има већу плату од председника владе.

– Министри морају да имају добре плате, да немају потребе да се баве пословима са стране, за које бих предвидео најстроже могуће казне. Министри морају да буду лепо обучени, лепо дотерани, морају да се посвете свом послу и значи морају да буду материјално обезбеђени. То са министарским платама од 90-100.000 динара, ја у то не верујем – казао је саговорник Хелмкаста.

Тешић је указао да је централно министарство сваке владе минситарство привреде, а за нашу министарку привреде Атанасковић нико није чуо, нити се она оглашава.

Он је рекао да су наши министри и директори лоша решења за нашу привреду, јер се ради о особама које су се задовољиле тиме што су селе у фотељу, или о незналицама.

– Имате роштиљџију на челу најпре Колубаре, потом ЕПС-а, керамичара на челу БИА, конобара у министарству, има их и који су били возачи… Објективно ви немате људе који су доказани у привреди. Ова влада нема капацитет – казао је.

Тешић је навео имена више економиста и технократа, инжењера са смислом за економијом, како је навео, који би успешно водили привреду Србије када би добили шансу. О томе можете сазнате у емисији.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Правда

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.