Ужаси ЛГБТ- маније: Нови Супермен – бисексуалац

0

Foto:Profimedia

“ДЦ Цомицс”, амерички издавач стрипова је најавио да ц́е његов најновији Супермен, Џон Kент, бити бисексуалац.

У свом следећем издању стрипа који би требало да изађе у новембру, биће приказана Џонова веза са пријатељем Џејом Накамуром.

Ово издање део је серије “Суперман: Сон оф Kал-Ел” у којој Џон преузима плашт Супермена од оца, Kларка Kента.

Америчка издавачака кућа је ову вест саопштила на годишњи дан подизања свести о ЛГБТ особама у Сједињеним Државама.

Стрип серија је објављена у јулу, а Џон се већ тада борио против пожара које су изазвале климатске промене, протестовао је против депортације избеглица и сукобио се са нападачима у школској пуцњави.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



У једном од ранијих издања, Џон се спријатељио се Џејом, новинарем са ружичастом косом.

“ДЦ Цомицс” је саопштио да је пар започео емотивну везу у петом издању, пошто је Џон “ментално и физички сагорео покушавајући да спасе сваког кога може”.

Детаљи заплета за сада још увек нису објављени, али на илустрацијама које је објавио “ДЦ Цомицс” види се пољубац Џона и Џеја.

Том Тејлор, творац овог стрип серијала, рекао је за ББЦ да, када му је први пут понуђен посао, размишљао како би Супермен требало да изгледа данас.

“Дошао сам до закључка да би пропустили велику прилику ако би заменили Kларка Kента са још једном белим стрејт спасиоцем”, рекао је Тејлор.

На његово изненађење, пре него што је представио идеју о Џону Kенту као бисексуалцу, речено му је да у “ДЦ Цомицс-у” већ размишљају о тој идеји.

Прочитајте још:  Путин: Гласање о изменама Устава – пут да се уставни принципи свеобухватно примене



“У последњих неколико година дошло је до стварног помака – пре пет или десет година, ово би било много теже, али сада је идеја прихваћена”, објаснио је.

Рекао је да, осим троловања на друштвеним мрежама, реакције људи су биле веома позитивне.

“Имамо људе који су бризнули у плач када су прочитали ову вест, као и оних који кажу да нису могли ни да замисле да ће за живота моћи да виде Супермена, најмоћнијег стрип суперхероја који личи на њих”, наводи Тејлор.

Увек ће бити и део људи који ће да користи они стару критику – “Немојте да политизујете струп”, тврди.

“Они заборављају да је свака стрип прича на неки начин политичка. То су људи који не схватају да је Марвелов Икс Мен аналогија покрета за људска права”.

“Трудимо се да се приближимо тим људима, надамо се да ће они видети стрип и рећи – Овај Супермен је као ја, бори се за ствари које ме се тичу”, закључио је Тејлор.

[table id=1 /]



ББЦ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *