СПРЕМА СЕ НУКЛЕАРНИ РАТ У ТАЈНОСТИ: НАТО ће бацати нуклеарне бомбе

0
нато, секретара

EPA-EFE/TOMS KALNINS

Почела је годишња НАТО вежба „Steadfast Noon“ или „Упорно подне“. Током маневара, земље чланице Alijanse увежбавају, посебно, употребу нуклеарних бомби.

Војска се обучава за „одбрану“ територије Алијансе нуклеарним оружјем, наводи се у саопштењу на званичном сајту НАТО -а.

У вежби је учествују на десетине авиона. Међу њима су и конвенционални борбени авиони и танкери, извиђачки авиони и ловци опремљени нуклеарним наоружањем. Алијанса је нагласила да је догађај осмишљен како би се осигурала безбедност, поузданост и ефикасност нуклеарног одвраћања од стране НАТО -а




“С обзиром на погоршање безбедносног окружења у Европи, поуздан и јединствен нуклеарни савез је од критичног значаја”, наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ова вежба је тајна

Како наводи Дојче Веле, током вежбе ће се вероватно практиковати употреба америчких нуклеарних бомби B61. Према непотврђеним информацијама, оне се чувају у војној ваздухопловној бази Геди на северу Италије.

Треба имати на уму НАТО не извештава о одређеној локацији маневара.

Истовремено, војни стручњаци су рекли да ће током маневара учесници вежбе транспортовати америчко нуклеарно оружје из подземних складишта и причврстити га на ловце. Међутим, употреба бомби се не очекује током тренажног лета.

[table id=1 /]



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *