Еди Рама и Вучић имају исти сан: Да направе велику Албанију

0
Александар Вучић и Еди Рама (Фото Tanjug / SLZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE)

У недељу 17. октобра одржани су локални сепаратистички избори у јужној српској покрајини. Сви медији, пре свега они у централној Србији, препуни су информација о великом одзиву Срба нарочито на северу Косова и Метохије а о малом одзиву Албанаца широм покрајине.

У суштини стварност је сасвим другачија. О чему се ради? Пре две године сепаратистичке власти из Приштине направиле су нови бирачки списак. Са тог списка скинуто је више од 16 хиљада Срба на северу Косова и Метохије. Разлог, јер немају личне карте и држављанство самопроглашене републике Косово због чега не могу да учествују на сепаратистичким изборима како локалним тако и парламентарним. Ових 16 хиљада људи су вековима настањени на северу Косова и Метохије и само из разлога што не желе да буду учесници изборног процеса којим се легализује и легитимизује сепаратистичка власт они нису на бирачким списковима. Скоро нико од чланова Народног пократа Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ и њихових породица није на таквим бирачким списковима.

Власт у Београду се хвали да је на ове изборе на северу КиМ изашло 60% грађана. Можда 60% од оних који су прихватили документа самопроглашене републике Косово. Имајући у виду укупан број Срба на северу Косова и Метохије то па и није велики успех.

Са друге стране говори се о малој излазности Албанаца што опет није тачно. Позната је ствар да када су у питању локални избори због племенске организације међу Албанцима излазност је енормно велика. Број испод 50% говори да Албанаца на КиМ има много мање од оних како се у јавности представља. Добар део Албанаца је отишао пре свега у земље Запада али док сепаратистичке власти у Приштини коригују бирачки списак када су у питању Срби, када су у питању Албанци то не раде да би се показало да их има што више. Из својих разлога и политичка врхушка у Србији то прихвата све са мотивом да би се лакше одрекла Косова и Метохије. У Савету безбедности председник Србије говори о милион и 900 хиљада Албанаца а његов министар спољних послова ни да трепне слаже да их има 2 милиона и 100 хиљада како је изјавио у Лапљем Селу близу Грачанице. Вреди истаћи да је по подацима сепаратистичких власти из Приштине само задњих пар година 40 хиљада Албанаца тражило брисање из држављанства самопроглашене републике Косово.
Куориозитет ових избора јесте изјава „Српске листе“ која каже да ако се до Нове године не формира ЗСО они ће да напусте сепратистичке институције. То исто говоре и политички конвертит Петар Петковић као и председник Србије Александар Вучић. И сви од реда лажу јер председик Србије је у вазалном односу према земљама Запада па би овај корак био по оној народној „много је мачку говеђа глава“. Председник Србије нема довољно тестостерона за такав политички корак. И оно што је још важније, председник Србије није нимало политички наиван да би дозволио да се све одредбе Бриселског споразума испуне као што је предаја институција српске државе а тек на крају да дође на ред ЗСО. ЗСО је само једна шарена лажа која предају ових институција треба да замагли причом о, како некада рече Александар Вучић, Републици Српској за Србе на Косову и Метохији. У стварности он никада није ни мисло да се Заједница српских општина по угледу на Републикеу Српску формира. То је гола лаж, превара и обмана грађана Србије. Јер да је другачије Александра Вучић би одмах после годину дана у случају да се ЗСО не формира поништио Бриселски споразум а ево, већ је девета година да од ЗСО нема ни трага ни гласа.

На КиМ се све више говори да је Александар Вучић спреман да потпише признање Косова и Метохије за добијање ЗСО. Сасвим могуће, имајући у виду да онај који прелепљује српске симболе на српским регистарским таблицама, а то је Александар Вучић, није далеко од тога и да призна самопроглашену републику Косово. Оно што је свима познато јесте да је признање „Косова“ само први корак у стварању велике Албаније. Председник Албаније Еди Рама каже да је његов животни сан да се уједине „Косово“ и Албанија. Председник Србије Александар Вучић каже да је Еди Рама његов велики пријатељ и да не прође недељу дана а да се њих двојица не чују. Чудно и необјашњиво имајући у виду да у политици макар у свету није познато да будете пријатељ са неким ко вам отима 16% територије. А можда и није чудно јер председник Србије каже да ми на Косову и Метохији немамо ништа.

Нажалост, реакције Београда на овакву изјаву Едија Раме нема. Једино је руско министарство спољних послова осудило овакво прекрајање граница и гажење Резолуције 1244 СБ и међународног права. Време ће да покаже шта је права позадина овог пријатељства које иде дотле да чак Србија у Савету безбедности гласа да Албанија буде нестална чланица. Да је Еди Рема пореклом из Чипулића код Бугојна било би јасно, овако је све непознаница.

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.