Словенија: Влада усвојила пројекат за „убрзање стопе вакцинације против ковида-19“, којим ће пружити бонусе лекарима који имају најмање 55 одсто комплетно вакцинисаних пацијената

0

Словеначка влада усвојила је пројекат за убрзање стопе вакцинације против ковида-19, којим ће пружити подстицај лекарима опште праксе и њиховим тимовима који активно промовишу вакцинацију.

Наиме, лекари ће имати право на бонусе ако је најмање 45 одсто њихових регистрованих пацијената, старијих од 50 година, примило прву дозу, или је најмање 55 одсто комплетно вакцинисано, преноси словеначка агенција СТА.

Циљ пројекта је повећање стопе вакцинације, посебно међу особама старијим од 50 година, саопштила је словеначка влада после јучерашње седнице.




Пројекат ће потенцијално обезбедити додатне подстицаје за лекаре опште праксе и регистроване медицинске сестре у њиховим тимовима који раде у јавним здравственим установама или у другим пружаоцима јавних здравствених услуга.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Награде ће бити доступне само оним здравственим радницима у тимовима породичне медицине који ће проводити најмање два сата недељно обављајући додатне активности, попут активног приступа појединачним пацијентима, промовисања вакцинације и учешћа у локалним активностима.

Пројекат ће бити финансиран из републичког буџета, саопштила је владина канцеларија за комуникације.

[table id=1 /]



(Танјуг)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *