Данска извештава о највишој стопи заразе од маја упркос томе што је 75% становништва потпуно вакцинисано

0

PHILIP DAVALI via Getty Images

Данска је пријавила највећи број случајева КОВИД-19 од маја, упркос чињеници да је преко 75 одсто становништва у потпуности вакцинисано.

Укупно 1.349 особа у тој скандинавској земљи тестирано je позитивно у последња 24 сата, што је највећи број за четири месеца, док је 167 Данаца хоспитализовано, што је такође највећи број од маја.

Репродукција вируса у земљи (број Р) такође је скочила на 2,01, што је највиши ниво од јануара.

„Као такве, ове бројке нису катастрофа, али ако наставе да расту у наредним данима, онда то указуједа морамо нешто учинити“, рекао је за ТВ2 епидемиолог са Универзитета Роскилд Виго Андреасен.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према Андреасену, очекивао се пораст због јесењих празника, али интензитет успона је изазвао шок јер се „разболело више вакцинисаних људи“ упркос томе што су бустер вакцине већ биле уведене.

Преко 75 одсто од 5,8 милиона становника Данске је у потпуности вакцинисано.

„Иако су вакцине добре, постоји нешто што указује на то да нису тако добре колико бисмо желели“, признао је Андреасен.

Нагли пораст ће поново покренути питања о ефикасности вакцине и о великој количини ‘појачивача’ која ће бити потребна, у поређењу са далеко већом заштитом коју нуди природни имунитет.

Као што је Тајмс оф Израел резимирао, студије су показале да природни имунитет пружа Израелцима „дуготрајнију одбрану од Делте него вакцина“.

„Постоји 27 пута већа вероватноћа да ће варијанта пробити Фајзерову заштиту у периоду од јануара до фебруара и изазвати симптоме него да пробије природни имунитет из истог периода“, пише лист.

Прочитајте још:  За Васкрс полицијски час од петка до уторка

Превод / Извор: Самит Њуз

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *