Ђерлек слагао о Ивермектину, па „заблистао“: Ко се не вакцинише је самоубица!

0

(Фото Бета)

Он је без проблема слагао да Ивермектин није дозвољен за људску употребу у Србији, што једноставно није тачно.
„Рекао бих да су то суицидалне, самоубилачке идеје, јер ако се не вакцинишете велика је шанса да изгубите живот“, казао је др Ђерлек на К1, па додао: „Делта сој је убитачан и личи на авионе бомбардере. Морамо раговарати са професионалцима, са социолозима, психијатрима, културолозима који ће разговарати са невакцинисанима“.

Он је казао да је тренутно барем једном дозом вакцине у Србији вакцинисано 55,3 одсто становника и да ће седница Кризног штаба, како је најављено, бити одржана до краја ове недеље.

„На седници ће бири речи о ситуацији у школама, о јесењем распусту, о ковид пропусницама. Оно што је евидентно је да ковид пропуснице дају резултате. Правац размишљања и деловања мора бити такав да имамо што ефективније мере, а што мање последица, а то значи да све мере буду усклађене са Уставом и људским правима“, рекао је државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек.



Он је казао и да није истина да се на пријем у ковид амбуланте чека седам сати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ми имамо четири ковид тријажна центра, али сваки Дом здравља има своју ковид амбуланту. Чека се два до три сата највише, то су подаци које имам. Прошле године смо имали две ковид болнице, ове их имамо три. Ослободили смо КБЦ Земун ковид режима рада, како би могли да се збрињавају други пацијенти“, рекао је Ђерлек, а поводом ивермектина казао је да је коришћење лекова који нису регистровани кривично дело:

Прочитајте још:  Тројица монаха протерани из манастира Дечани због одбијања вакцине

„Да је ивермектин делотворан у лечењу короне, наша Агенција за лекове би га регистровала. Дисциплина нам никада није била врлина. Ми имамо озбиљан здравствени систем и све ван протокола лечења је незаконито. На снази је тренутно 12. или 13. протокол лечења“, пренео је Блиц.

[table id=1 /]



Блиц/Србин.инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *