(фото:ИН4С)

Од онога како је који државник дочекан важније је само како ће бити испраћен, односно, шта ће посјета донијети и који ће бити резултати – свак одговара за своје одијело.

Србија и Црна Гора су дужне да званични ниво односа макар приближе ономе што је однос грађана и народа у двије државе. Недимовићеве фармерице томе неће ни одмоћи ни помоћи.

И онако, у тој сфери неформалности и гурања свог стила одавно предњачи Еди Рама па је сваки покушај оргиналности узалудан и већ репликован. Рама често изгледа толико „авангардно“ у званичним сусретима да они који не знају у каквом је стању Албанија могу помислити да представља неку одавно срећну и егзотичну државу у којој је сваког добра преко главе па се људи разликују само по стајлингу, односно, „недужним трикотажним комбинацијама“. Ипак је другачије.



Камо лијепе среће да је Недимовићев опуштени став требао да назначи и такве односе између Србије и Црне Горе, или да је то најава посебне сарадње међу нама у области пољопривреде и „фармерства“ свих врста. Наравно да није, а волио бих да погријешим, јер би онда оне фармерице требало истаћи на неком заједничном прелазу државних граница као симбол историјске прекретнице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како год, ваља сачекати резултате ове посјете па онда коментарисати све наједно.
На крају, али и на почетку, у заједничкој традицијии Црне Горе и Србије до сада није било спора око туђих „гаћа“ ако већ јесте око капа. Богу хвала ако је дошло вријеме да причамо и о „гаћама“ – братски ћемо се разумјети.

Прочитајте још:  ЕКСКЛУЗИВНО из НВО ЦПЦ: „Епископ“ Борис је настран, од љетњиковца у Никшићу направио ноћни клуб

[table id=1 /]



Горан Даниловић/ИН4С

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *