Фармерице

0
(фото:ИН4С)

Од онога како је који државник дочекан важније је само како ће бити испраћен, односно, шта ће посјета донијети и који ће бити резултати – свак одговара за своје одијело.

Србија и Црна Гора су дужне да званични ниво односа макар приближе ономе што је однос грађана и народа у двије државе. Недимовићеве фармерице томе неће ни одмоћи ни помоћи.

И онако, у тој сфери неформалности и гурања свог стила одавно предњачи Еди Рама па је сваки покушај оргиналности узалудан и већ репликован. Рама често изгледа толико „авангардно“ у званичним сусретима да они који не знају у каквом је стању Албанија могу помислити да представља неку одавно срећну и егзотичну државу у којој је сваког добра преко главе па се људи разликују само по стајлингу, односно, „недужним трикотажним комбинацијама“. Ипак је другачије.Камо лијепе среће да је Недимовићев опуштени став требао да назначи и такве односе између Србије и Црне Горе, или да је то најава посебне сарадње међу нама у области пољопривреде и „фармерства“ свих врста. Наравно да није, а волио бих да погријешим, јер би онда оне фармерице требало истаћи на неком заједничном прелазу државних граница као симбол историјске прекретнице.

Како год, ваља сачекати резултате ове посјете па онда коментарисати све наједно.
На крају, али и на почетку, у заједничкој традицијии Црне Горе и Србије до сада није било спора око туђих „гаћа“ ако већ јесте око капа. Богу хвала ако је дошло вријеме да причамо и о „гаћама“ – братски ћемо се разумјети.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Горан Даниловић/ИН4С

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.