Студенти снимили видео са признањем да су разбили излог на просторијама СНС-а у Новом Саду (ВИДЕО)

0

Фото: Бета

Студенти Срђан Ђурић и Младен Цветић преузели су одговорност за разбијање прозора на просторијама Српске напредне странке (СНС) у насељу Нова Детелинара у Новом Саду и потом се предали полицији.

Они су на друштвеним мрежама објавили видео у којем су се представили под именом и презименом, а видео је објавио и новосадски информативни портал 021.



“Ми смо дошли до полицијске станице ‘Стари град’ како бисмо се пријавили, јер смо око два сата на Детелинари разбили излог на просторијама СНС-а. Идемо да се пријавимо, јер ми нисмо насилници, ми смо само грађани који су на овај начин исказали свој бунт. Ми осећамо моралну одговорност да се пријавимо, јер ми нисмо они који крше закон, а ако га и кршимо, ми ћемо наше санкције сносити”, рекао је Ђурић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Младен Цветић је рекао да су на тај начин желели да искажу негодовање због ситуације у друштву, тако што су хтели да направе “неку радикалнију акцију коју би 80 одсто људи урадило” да је у прилици “и да је имало надахнуће”, које су они имали синоћ.

“Ми не желимо да се кријемо. Мислимо да је то што смо урадили једна друштвено корисна ствар. Самим тим што је то нелегално, имамо одговорност и савест и идемо да се пријавимо да видимо шта они кажу. Поента је у томе показати им да се не плашиш”, казао је Цветић.

СНС је саопштио да је ноћас око два сата разбијено стакло на њиховим просторијама, а да су двојица осумњичених за вандализам приведени “брзом интервенцијом полиције”.

Прочитајте још:  Овако ће изгледати нова српска Влада



Полиција је саопштила да су прекршајном судији привели два лица из Шапца и Деспотовца, због сумње да су учинили прекршај “непристојно, дрско и безобзирно понашање” из члана 8. Закона о јавном реду и миру.

Полиција наводи и да је надлежни јавни тужилац квалификовао овај догађај као кривично дело “уништење и оштећење туђе ствари” које се гони по приватној тужби.

[table id=1 /]



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *